QR code-uri pentru securizat biciclete în România

0

Nici un sistem de securizat bicicleta nu e theft-proof, oricâte Kryptonite-uri şi GPS-uri sunt pe lumea asta. Putem doar spera că mai multe păzeli bune trec primejdii rele. Asta s-au gândit şi cei din spatele proiectului Registrul de biciclete, care lansează un sistem de urmărit biciclete furate pe bază de tehnologie QR. Registul de biciclete e o platformă ce urmează să se lanseze. Am fost curios care e mecanismul, aşa că am stat puţin de vorbă cu iniţiatorii. Iată ce mi-au spus:

 

 

de Cosmin Popan (Portocala Mecanică)

 

Registrul de Biciclete are ca scop principal centralizarea şi standardizarea informaţiilor şi operaţiunilor bike-related. Proiectul a fost gândit să ajute comunitatea de biciclişti dându-le posibilitatea de a-şi înregistra bicicleta într-o bază de date specifică, cu anumite facilităţi.

Înregistrarea pe site va fi gratuită. User-ul se va înregistra utilizând datele personale, dupa care va putea adăuga între 1 şi 3 biciclete (momentan) profilului personal. Profilul bicicletei este vizibil numai deţinătorului profilului. Informaţiile vor fi publice doar în cazul în care bicicleta este furată (prin schimbarea statutului bicicletei din “Activă” în “Furată” aceasta va fi adaugată automat listei bicicletelor furate).

Deocamdată site-ul este pe stand, la teste, îi căutăm nod în papură şi îi băgăm beţe în roate, să nu ne trezim cu surprize odată făcut public. Iniţial va fi lansat în variantă Beta, pentru feedback şi pentru a elimina problemele ce ar putea să apară (în această variantă va fi deja posibilă înregistrarea bicicletelor).

Până cel târziu de sărbători ne dorim o variantă stabilă, care să menţină prima fază a proiectului (RdB Beta). Odată atins un număr de utilizatori care să confirme stabilitatea sistemului, vom adăuga diferite servicii, precum pachete de securizare şi semnalistică (ce vor include seria unică RdB a bicicletei), ce variază de la simple autocolante de avertisment, până la autocolante metalice şi metode mai high-tech pentru a proteja investiţii cu adevărat valoroase.

Adoptarea acestui sistem poate duce la un standard de siguranţă util atât evidenţierii fizice a bicicletelor, cât şi validarea acestora în diferite situaţii (vânzare/cumpărare, istoric proprietar, etc).


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger