Qatar aplica pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022 cu stadioane solare

3

Desi Campionatul Mondial de fotbal este in plina desfasurare, pe langa disputele de pe teren se desfasoara competitii si in afara acestuia. De data asta nu intre fotbalisti, ci intre tari. Mai exact, se se anunta deja candidaturile pentru organizarea Cupelor Mondiale viitoare, chiar si pentru anul 2022.

Miercuri a depus prima aplicatie din istoria Cupei Mondiale o tara din Orientul Mijlociu. Qatarul, caci despre ea e vorba, are o oferta mai mult decat interesanta: stadioane ultramoderne, care funtioneaza pe energie solara si alte solutii futuristice.

Si in Romania s-a vorbit de mai multe ori despre posibilitatea de a organiza o competitie sportiva majora, insa cred ca avem multe de invatat in acest domeniu. Daca ne uitam pe aplicatia Qatarului o sa observam ca, pe langa stadioane, organizatorii promit si dezvoltarea infrastructurii de transport.

Vor avea astfel trei stadioane noi si “eco”, care vor folosi toata energia de care au nevoie din surse regenerabile. Si daca va intrebati ce poate sa consume atata energie intr-un stadion sa amintim numai de sistemul sofisticat de aer conditionat, care nu va permite sa fie o caldura mai mare de 27 de grade Celsius inauntrul acestor complexe sportive.

Mai jos puteti sa urmariti cateva imagini din proiectul ambitios al organizatorilor din Qatar.

Sursa: Huffington Post

Foto: Designboom

Tags:3 comentarii

  1. Va rog sa consultati DEXul si verificati daca gasiti acolo sensul verbului “a aplica” folosit de dumneavoastra in articol. Atentie la limba romana.

  2. Alegerea organizatorului ar trebui sa tina cont si de alte lucruri “lipsite” de importanta: democratia tarii, drepturile femeilor, drepturile celor de alta religie si alte plictiseli din astea.
    Mai mult ca orice, Cupa Mondiala este un instrument de promovare a bunei intelegeri, nu unul de propaganda. Nu vad cum o tara in care femeile sunt tratate ca cetateni inferiori, iar crestinii ca tolerati, poate reprezenta spiritul Cupei Mondiale.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger