Putem fuma fără griji în benzinării, chiar şi marijuana

0

Ancheta unei crime petrecute în Scoţia a condus la o concluzie ştiinţifică surprinzătoare: ţigările aprinse nu inflamează vaporii de petrol.

Un adolescent scoţian şi-a omorît iubita turnînd benzină pe ea şi dîndu-i foc. Apărarea a pretins că a fost vorba de un accident, provocat de jarul unui joint (ţigară cu cannabis) intrat în contact cu vapori de benzină.

Anchetatorii au simulat de 39 de ori situaţia, folosind ţigări aprinse obişnuite, de diferite mărimi, ţigări rulate şi diverse tipuri de jointuri cu cantităţi diferite de tutun şi cannabis. Ţigările au fost testate pe un manechin stropit cu benzină. Niciuna dintre încercări nu a dat vreun rezultat.

Se pare că pentru a da foc la benzină ai nevoie de contactul cu o „suprafaţă fierbinte” de 1000 de grade C. Cînd tragem din ţigară, jarul atinge 950 de grade, iar cînd nu pufăim, 700 de grade. Deci interdicţia de a fuma în benzinării e bazată mai degrabă pe superstiţie.  O brichetă sau un chibrit aprins pot porni un incendiu, dar nu şi o ţigară.

Adolescentul a fost găsit vinovat de crimă şi condamnat.

FOTO:REUTERS

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger