Purtat de baloane colorate, pentru o misiune caritabilă

0

Un bărbat din Africa de Sud a zburat şase kilometri peste apele Atlanticului, purtat de baloane de petrecere, umflate cu heliu, ca să ajute la strângerea de fonduri destinate construirii unui spital pentru copii. Călătoria lui a pornit de pe insula pe care a fost încarcerat Nelson Mandela şi s-a finalizat aproape de ţărmul continentului african.

 

 

Matt Silver-Vallance (37 de ani) a zburat o oră peste apele Atlanticului, sâmbătă, pornind de pe Robben Island şi fiind susţinut în aer de o mulţime de baloane colorate; condiţiile meteo în care şi-a făcut „casacadoria” nu au fost tocmai prielnice, dar, din fericire, aventura s-a încheiat cu bine pentru toată lumea. Pentru a-şi putea controla zborul, bărbatul şi-a luat cu el pungi cu apă (pentru greutate), un pistol cu aer, în caz de necesitate şi chiar o „suliţă” cu care să spargă baloanele, dacă era cazul. Aventura s-a încheiat cu aterizarea pe o barcă de cauciuc, la aproximativ 400 de metri de ţărm, unde bărbatul s-a desprins de baloane; el a declarat că „a fost o nebunie. M-am simţit incredibil” şi i-a sfătuit pe toţi cei prezenţi: „Nu încercaţi asta acasă!”.

Zborul a avut loc fără niciun fel de test anterior; 160 de baloane mari, folosite la petreceri şi evenimente, au fost umflate pe insulă sâmbătă dimineaţa, iar câteva dintre ele s-au şi spart înainte de decolare. În timpul zborului, pentru a-şi menţine echilibrul, Silver-Vallance a mai spart alte 35 de baloane. Aterizarea s-a făcut tot pe apă pentru că o aterizare direct pe sol a fost evaluată ca prezentând prea multe riscuri. Scopul cursei a fost de a ajuta la strângerea a peste un milion de dolari pentru construirea spitalului de copii „Nelson Mandela”, în Johannesburg. Spitalul face parte din moştenirea lui Mandela, iar cursa cu baloanele a fost „un mic detaliu care să reamintească oamenilor de tot ceea ce acest simbol al luptei anti-apartheid, acum în vârstă de 94 de ani, a făcut pentru noi”, consideră Silver-Vallance. „Riscul asumat de mine este infim comparat cu riscurile pe care şi le-a asumat el”, a mai spus bărbatul. Zborul său nu este primul de acest gen, au mai fost alte 12 curse de acest fel în lume, însă două s-au încheiat tragic.

 

Sursa şi foto: Discovery News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger