Puma va reduce cu fasii de carton emisiile poluante

1

Puma va renunta de anul viitor la cutiile de pantofi de moda veche si va lansa un ambalaj ecologic pentru incaltarile sportive pe care le produce, cu scopul de a-si reduce impactul asupra mediului. Reprezentantii companiei spun ca vor economisi prin aceasta miscare 8.500 de tone de hartie, cantitate ce are greutatea a 1.400 de elefanti adulti.

Producatorul german de echipament sportiv l-a invitat pe celebrul designer Yves Behar sa configureze un sistem sustenabil de ambalare a incaltamintei, scrie Tree Hugger. Behar a ticluit ceea ce a fost botezat „The Clever Little Bag”, mai precis o fasie de carton impaturita si invelita intr-o plasa de pantofi reutilizabila, care va gazdui ghetele Puma incepand cu a doua jumatate a anului viitor.

Renuntand la cutiile de pantofi traditionale, compania ar economisi 8.500 de tone de hartie, un milion de litri de apa si un milion de litri de combustibil. Noul sistem urmeaza sa reduca folosirea hartiei cu 65% si emisiile de gaze de sera cu 10 tone pe an.

Designerul Yves Behar si CEO-ul Puma, Jochen Zeitz, au fost prezenti la Muzeul Designului din Londra pentru a anunta programul de sustenabilitate pe termen lung al companiei germane, potrivit caruia aceasta ar trebui sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 25% si sa fabrice 50% din produsele sale conform celor mai eficiente practici sustenabile pana in 2015.

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Puma lanseaza ambalajul ecologic

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger