Puma estică a fost declarată dispărută

2

Puma estică, o pisică sălbatică mare şi roşiatică, ce vâna prada în sălbăticia din 21 de state americane, a fost declarată extinctă, informează Daily Mail. Experţii îşi puneau problema de decenii întregi dacă puma mai trăieşte.

Cercetătorii de la Fish and Wildlife Service din SUA au concluzionat că specia, care se află pe lista celor pe cale de dispariţie din 1973, a dispărut, cel mai probabil, în anii 1930.

“Nu am găsit nicio informaţie care să sprijine existenţa pumei estice”, a spus Martin Miller, purtător de cuvânt al FWS.

Reprezentanţii agenţiei spun că în sălbăticie au mai fost zărite pume în ultimii ani care se potriveau cu alte subspecii, printre care pumele sud-americane care fie au scăpat din captivitate, fie au fost eliberate din captivitate, sau pume sălbatice din vest care au migrat.

Cougar Rewilding Foundation, o organizaţie non-profit dedicată creşterii gradului de conştientizare asupra acestei specii, încearcă din 1998, de la înfiinţare, să verifice existenţa pumelor estice, dar nu au nicio confirmare a prezenţei lor.

În prezent, se lucrează la îndepărtarea pumei de pe lista speciilor pe cale de dispariţie, întrucât nu mai este eligibilă pentru protecţie, dar măsura nu afectează subspeciile, precum pantera de Florida. Aceasta există, momentan, în mai puţin de 5% din habitatul său în sud-estul Statelor Unite.

Foto: Flickr / Harlequeen

Citiţi şi:

Ne îndreptăm spre a şasea extincţie în masă a animalelor?

Oamenii de ştiinţă se străduiesc să salveze orhideele de la extincţie

Stridiile au dispărut din punct de vedere funcţional

Tags:2 comentarii

  1. pe cind extinctia umana ?asta este singura sansa a tot ce inseamna biodiversitate.prostia omeneasca ma sperie mai tare decit moartea!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger