Puiul de urs Nastasia, răpit cu brutalitate de lângă mama lui

3

VIER PFOTEN dezvăluie imagini șocante înregistrate în grădina zoologică din Lutsk, Ucraina, de unde un pui de urs de numai patru luni, pe nume Nastasia, a fost răpit cu brutalitate de lângă mama sa.

În imagini se poate vedea cum Nastasia e luată cu forța și băgată cu brutalitate într-o cușcă de transport mult prea mică, apoi transportată într-o mașină. În tot acest timp, puiul de urs plânge și țipă și încearcă să se opună celor care o iau, în timp ce mama sa încearcă să o salveze țipând și alergând de la un capăt la altul al cuștii.

Un comerciant de animale a cumpărat-o pe Nastasia pentru a o vinde ca mascotă pentru fotografii cu turiști. Vânzarea de urși către persoane fizice a fost interzisă în Ucraina, la începutul acestui an.

“Acestea sunt unele cele mai șocante poze pe care le-am văzut în cariera mea în protecția animalelor”, a declarat Amir Khalil, directorul proiectului VIER PFOTEN în Ucraina. “Nu doar brutalitatea șochează în acest film. Un pui de urs stă cu mama sa în libertate cel puțin doi ani. Când este luat prematur, puiul rămâne traumatizat și suferă de lipsa unei socializări cu semenii lui”.

VIER PFOTEN depune toate eforturile ca să o localizeze pe Nastia. Mica ursoaică este victima unor comercianți de animale fără scrupule, urmând să fie folosită în mod abuziv ca “urs pentru fotografii”. Nastia va fi pusă în lanțuri și va fi dusă prin stațiunile turistice pentru a distra oamenii care vor să facă poze cu ea. Dacă nu este salvată, ursoaica va avea o viață tristă și chinuită.

Vânzarea animalelor din grădinile zoologice unor persoane fizice este ilegală în Ucraina. Amir Khalil a declarat: “Facem apel la guvernul ucrainean să confiște de urgență puiul de urs. Nu e timp de pierdut! Cele două animale, mama și puiul, trebuie să fie readuse împreună cât mai curând. Punem la dispoziție autorităților resursele noastre. Dorim ca ambele animale să trăiască într-un spațiu potrivit speciei lor.”

Mama Nastiei, Masha, este a doua victimă a lăcomiei oamenilor. După cum declară relaxat directorul grădinii zoo din Lutsk, ursoaicele sunt privite doar ca „mașini de făcut pui”. În sălbăticie, o ursoaică naște pui o dată la trei ani și rămâne alături de pui cel puțin 2 ani. Ursoaicele de la Zoo Lutsk sunt forțate să se împerecheze în fiecare an, astfel încât profitul de pe urma vânzării puilor să fie cât mai mare.

Efectele sunt devastatoare și sunt confirmate de însuși directorul grădinii zoo: femela are probleme de sănătate cronice, netratate, iar despărțirea prematură de puii ei este traumatizantă. Acesta lucru îi provoacă tulburări de comportament, ursoaica plângând an după an după puii vânduți către comercianți.

Peste 80 de urși bruni trăiesc în condiții de captivitate mizere în Ucraina. Trăiesc în cuști mici, în apropierea restaurantelor, hotelurilor sau benzinăriilor, și trebuie să facă diferite trucuri sau să bea alcool pentru a amuza turiști. Împreună cu autoritățile ucrainiene, VEIR PFOTEN a salvat în ultimele luni patru urși care trăiau în condiții terifiante.

Ilegalitățile comise de comercianții de animale împiedică eforturile de salvare ale urșilor, demonstrând brutalitatea traficului cu animalele sălbatice.

Sursa: VIER PFOTEN


3 comentarii

  1. Nu pot sa cred! Oare cati ani trebuie sa mai treaca, ca specia “umana” sa devina intr-adevar UMANA? Cine naiba ii da dreptul unei persoane sa faca asa ceva??? De ce cred unii ticalosi cred ca sunt mai presus decat animalele???

  2. Pingback: Puiul de urs Nastia s-a mutat de la zoo într-o casă nouă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger