Puiul de panda și prima sa joacă în zăpadă

0

 

În ciuda întrebărilor meteorologilor americani despre lipsa ninsorilor promise în SUA, cel mai tânăr urs panda de la grădina zoologică din San Diego (California) a avut parte de prima sa întâlnire cu zăpada. A mirosit curios pătura albă și, apoi, și-a văzut de activitățile zilnice.

 

Yun Zi este cel mai tânăr panda de la grădina zoologică din San Diego. Are doi ani și nu a văzut sau atins niciodată zăpada, până acum. Însă ieri dimineață a avut surpriza să dea peste covorul de nea chiar în adăpostul său de la zoo. S-a trezit cu picioarele în zăpadă de cum a ieșit din dormitorul său; a testat prudent terenul, ca să vadă dacă poate călca pe covorul alb și apoi și-a făcut rondul dintr-un capăt al adăpostului în altul.

Îngrijitorii săi i-au construit, din două tipuri de bambus, un copac care să arate a brad și l-au împodobit cu fructe și legume, pe post de decorațiuni. Însă Yun Zi nu a fost prea impresionat de gest sau estetica ”bradului”, pe care l-a pus rapid la pământ, pentru a se ospăta în voie cu fructele și legumele care îi făceau cu ochiul. Mama lui, Bai Yun, nici măcar nu a băgat în seamă zăpada, semn că s-a mai întâlnit cu acest fenomen.

Grădina zoologică San Diego este dedicată conservării speciilor aflate în pericol de dispariție, cărora încearcă să le pună la dispoziție habitate similare celor din sălbăticie. Munca specialiștilor de aici nu înseamnă doar grija pentru animale, ci și educarea publicului din toate colțurile lumii în legătură cu importanța faunei, cu modalitățile de salvare a speciilor în pericol și de conviețuire cu animalele.

 

Sursa: Our Amazing Planet
Foto: Ken Bohn, San Diego Zoo


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger