Pui de urs vândut cu 1000 de dolari unei televiziuni

1

Un post important de televiziune din Ucraina a dezvăluit cât de ușor este să cumperi un pui de urs de pe piața neagră din această țară. Pentru doar 1000 de dolari, Bodia, un ursuleț de 5 luni, a fost vândut jurnaliștilor în cadrul unei acțiuni cu camera ascunsă. Organizația VIER PFOTEN, care a fost solicitată să se implice în salvarea puiului, l-a transferat cu succes pe micul Bodia la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia, pe care l-a înființat anul trecut în Jitomir (vestul Ucrainei).

Recenta operațiune cu camera ascunsă a televiziunii ucrainene ”1 + 1” expune încă o dată înfloritorul comerț cu urși din Ucraina. În cadrul investigației realizate de popularul post de televiziune la finele lunii iulie, puiul de urs a fost cumpărat cu 10.000 de grivne (circa 1000 de dolari). Micul Bodia a fost vândut jurnaliștilor fără niciun fel de act. Așa cum se întâmplă de obicei, el urma devină atracție pentru turiști sau momeală pentru antrenamentul câinilor de vânătoare, fiind condamnat astfel la o viață plină de suferințe.

Cazul lui Bodia reamintește de soarta altui pui de urs, Nastia, a cărei poveste a făcut înconjului lumii anul trecut. Cumpărată de comercianți ilegali, Nastia a fost smulsă brutal de lângă mama ei de la Zoo Lutsk, fiind ulterior salvată și transferată la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia, administrat de VIER PFOTEN.

”Asistăm încă o dată la o acțiune illegală a comercianților de animale din Ucraina. În sălbăticie, un pui de urs stă alături de mama lui 2 ani. Dacă este luat de lângă ea prea devreme, puiul este traumatizat și este privat de o socializare reală”, explică Dr. Amir Khalil, veterinar și director de dezvoltare a proiectelor la VIER PFOTEN International.

Bodia a fost transferat la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia – un loc amenajat conform nevoilor speciei, unde va trăi în siguranță. Aici o va avea ca tovarășă pe Nastia, prima locatară a centrului. ”Nastia este acum o ursoaică sănătoasă, în vârstă de 2 ani, iar instinctele ei naturale se dezvoltă pe zi ce trece. Bodia i-ar putea deveni un companion potrivit, așa că vom încerca să-i împrietenim pe cei doi micuți imediat ce specialiștii ne vor spune că este ok”, mai spune Dr. Amir Khalil.

Vânzarea de urși către persoane fizice este ilegală în Ucraina. ”Cerem guvernului ucrainean să ia imediat măsuri împotriva acestor traficanți. A venit timpul ca legea să fie implementată în mod real și să ofere animalelor protecție față de acest tratamente crude. Comerțul cu urși trebuie să înceteze odată pentru totdeauna”, a solicitat reprezentantul VIER PFOTEN.

Din 2011 și până astăzi, VIER PFOTEN a salvat deja 5 urși din Ucraina care erau ținuți în condiții oribile, în captivitate ilegală. Potrivit estimărilor oficiale, peste 80 de urși din Ucraina continuă să trăiască în condiții de captivitate mizere. Recent, VIER PFOTEN a expus cu dovezi solide concursurile de lupte de câini cu urși organizate ilegal în Ucraina.

Sursa: VIER PFOTEN


Un comentariu

  1. Pingback: Ezer dollárért medvebocsot vásárolhatsz Ukrajnában » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger