Pui de girafă rară, născut în grădina zoologică de la Viena

0

 

Cea mai veche grădină zoologică din lume are, acum, cea mai nouă minune din lumea animală: un pui de girafă dintr-o rasă rară s-a născut săptămâna trecută acolo, sănătos și plin de poftă de viață. A primit numele Arusha și a devenit celebru la câteva zile după naștere.

Rasa de girafe Rothschild este considerată pe cale de dispariție și protejată prin legi speciale. Numele său vine de la zoologul britanic Walter Rothschild, cel care a identificat caracteristicile acestei rase aparte. Girafele Rothschild mai sunt cunoscute și ca girafe ugandeze sau girafe Baringo. În Africa, sunt una din cele nouă rase prezente pe teritoriul continentului, dar, în prezent, în întreaga lume se mai află 2500 de exemplare, astfel că măsurile pentru protejarea și perpetuarea lor sunt extrem de importante.

Principala lor caracteristică este înălțimea – sunt cele mai înalte dintre girafe, ceea ce le face, de fapt, cele mai înalte mamifere de pe planetă. Un alt detaliu al rasei lor este absența petelor de pe picioare (sunt singurele girafe care nu au așa ceva). Grădina zoologică din Viena sărbătorește o premieră prin nașterea puiului de Rothschild – nu au mai avut un astfel de eveniment. Deocamdată nu au putut preciza dacă nou-născutul este băiat sau fetiță, dar în curând vor afla și sexul bebelușului de girafă botezat Arusha.

 

Sursa și foto: Discovery News

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger