Puerto Rico vrea să-i amendeze pe părinţii cu copii obezi

1

Legislatorii din Puerto Rico dezbat o lege prin care părinţii cu copii obezi să fie amendaţi cu până la 800 de dolari dacă odraslele lor nu slăbesc. Iniţiativa, scrie Washington Post, care i-a aparţinut senatorului Gilberto Rodriguez, ar urma să impună şcolilor să găsească copii obezi şi să-i trimită la specialişti în sănătate. Aceştia vor determina alături de părinţi cauzele obezităţii, vor face un plan alimentar şi de exerciţii fizice şi vor verifica progresul celor mici o dată pe lună. 

Dacă “situaţia” persistă mai mult de şase luni, părinţii riscă o amendă de 500 de dolari, iar dacă după alte şase luni nu sunt pierderi semnificative în greutate, amenda urcă la 800 de dolari.

Proiectul de lege a devenit însă controversant, existând numeroşi oponenţi. “El nu înseamnă abuz. Înseamnă boală”, a spus nutriţionista Milly García pentru ziarul local pentru publicaţia locală El Nuevo Día. “Ar însemna să intri într-o zonă privată unde guvernul nu are ce căuta. Obezitatea este rezultatul mai multor factori şi ce trebuie să facem e să găsim soluţii”.

Cazurile de obezitate din Puerto Rico sunt destul de numeroase, mai ales în rândul tinerilor. Aproape 30% dintre copii sunt consideraţi obezi, spre deosebire de 18% în SUA.

Citiţi mai mul pe Washington Post.


Un comentariu

  1. Foarte bine! Obezitatea nu este o boala, insa duce la tot felul de boli.Sunt cazuri exceptionale, cele in care obezitatea este datorata unor probleme de sanatate, si dupa cate vad, copilul va avea suport medical.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger