Provincia canadiană Nova Scotia a interzis fracking-ul

1

No-Fracking-Tour-imageMinistrul pentru Energie canadian Andrew Younger a anunţat în cursul acestei săptămâni că, în cadrul provinicei Nova Scotia, se va introduce legislaţia care interzice exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. “Locuitorii din Nova Scotia s-au arătat în marea lor marjoritate îngrijoraţi de fracturare hidraulică şi nu-şi doresc astfel de exploatări în zonă,” a mai spus ministrul, citat de The Chronicle Herald.

Decizia a venit în urma unui raport realizat de un grup de academicieni, prin care se arăta că locuitorii provinciei nu sunt suficient de informaţi pentru a se pronunţa nici pentru, nici împotriva acestei metode exploatare, fără rezultate concludente din partea cercetării. Hotărârea de moment însă nu exclude posibilitatea ca, în viitor, dacă dovezile ştiinţifice vor fi favorabile, fracking-ul să fie permis în provincie.

“Pentru mine, legislaţia este esenţa responsabilităţii publice şi a transparenţei,” a concluzionat Younger, declaraţia lui fiind aplaudată de membri ai organizaţiilor neguvernamentale pentru mediu. De asemenea, societatea civilă a primit cu bucurie vestea interzicerii acestui tip de exploatare, în urma mai multor demersuri de influenţare a deciziei guvernamentale. “Locuitorii s-au prezentat în număr foarte mare la şedinţele primăriei, pentru a-şi expune poziţia anti-fracturare. E minunat că guvernul chiar a luat părerea oamenilor în considerare,” a spus Angela Giles, din partea consiliului local.

Sursa: The Chronicle Herald

Puteţi citi şi:

Chevron se retrage din Bulgaria

Beverly Hills este primul oraş din California care interzice fracking-ul

 


Un comentariu

  1. Cum să-ți explic ce înseamnă schimbarea climei din cauza încălzirii globale?
    Gândește-te că oamenii de știință îți spun că un colț de stâncă a început să se rostogolească din vârful muntelui. I-au analizat deplasarea și traiectoria și accelerația și te previn că vei strivit de bolovanul imens.
    Ce faci tu în acest moment? Îi crezi pe oamenii de știință și te ferești? Nu îi crezi, dar totuși te ferești? Nu îi crezi și nu te ferești, aștepți să vezi dacă chiar vine bolovanul?
    Urmărește, te rog, acest documentar: http://www.watchdisruption.com/ și participă la marșul global pentru stoparea încălzirii climei: https://www.facebook.com/events/1546181392271285/

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger