Protocol pentru reglementarea situației cailor de la Letea. Între timp, caii salvați se recuperează la Brăila

1

Fundația pentru protecția animalelor Vier Pfoten va semna, săptămâna viitoare, un protocol de colaborare cu autoritățile din Delta Dunării prin care se iau măsuri de control al reproducerii cailor sălbatici, de monitorizare a stării acestora de sănătate și de implicare a comunității în proiect, a declarat, pentru Think Outside the Box, Kuki Bărbuceanu, reprezentantul Vier Pfoten.

Protocolul are ca scop diminuarea fenomenelor apărute în zona pădurii Letea ca urmare a pășunatului excesiv, spune acesta, care a avut deja discuții cu guvernatorul Deltei Dunării și prefectul, urmând să stabilească detaliile și cu DSV, Direcția Silvică și ANAR.

În acest timp, caii recuperați de Vier Pfoten din drumul spre abator se recuperează în continuare la o fermă din Urleasca, județul Brăila. O iapă, botezată Victoria din cauza semnului V făcut cu o rangă în frunte, se chinuie se supraviețuiască. Ceilalți cai au o stare fizică proastă ca urmare a tratamentului care li s-a aplicat. “Calul este o specie care se degradează foarte ușor și își revin foarte greu”, explică Kuki Bărbuceanu.

Caii care vor fi declarați sănătoși în funcție de rezultatele analizelor se vor întoarce la Letea când starea fizică le va permite. Până atunci, la Urleasca ei sunt îngrijiți de doi medici veterinari ai Vier Pfoten care stau acolo permanent, de voluntari și de membr ai altor organizații de protecție a animalelor.

În prezent, orice transport de cabaline din județul Tulcea este stopat.

În București, organizațiile pentru protecția animalelor și iubitorii de animale pun la cale un marș împotriva masacrării cailor sălbatici și câinilor străzii. Participanții vor mărșălui astăzi între Casa Presei Libere și Piața Victoriei între orele 17 și 19.

Foto: VIER PFOTEN

Citiți și:

INTERVIU: Caii de la Letea pot trăi în libertate, cu excepția celor bolnavi

Caii sălbatici din Deltă pasc pe o pajiște din Brăila, prima dată după două săptămâni

Salvați pădurea Letea, dar și caii din ea!

Flashmob în Piața Victoriei din București pentru caii de la Letea

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Interviu: “Am filmat zeci de cai îngheţaţi în baltă”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger