”Protestul furcilor” în Italia: Marșuri cu tractoare, trafic blocat, piețe închise

0

Mii de fermieri, camionagii, pensionari și șomeri au ieșit masiv la proteste în mai multe orașe italiene, nemulțumiți de incompetența guvernului și de politicile europene. Băncile, impozitele și rata de 40% a șomajului sunt doar câteva dintre motivele care i-au scos în stradă. Așa-numitul ”Protest al furcilor”, inspirat de mișcarea unor femieri sicilieni care cereau mai multă susținere din partea guvernului, a dus la perturbarea traficului în mai multe zone ale țării, la blocarea mai multor drumuri și căi ferate.

 

130421550-4cc7c776-4cc8-4568-af47-6401bc5eb2db

”Trebuie să ne recuperăm demnitatea. Și prin asta înțelegem locuri de muncă, protecție socială și drepturi. Până acum, n-am avut decât obligații,” a declarat unul dintre protestatari, citat de EuroNews. Recesiunea cu care se confruntă Italia a scos în stradă mii de oameni, de la agricultori, la muncitori, pensionari și șomeri, care au protestat și continuă să protesteze în mai multe orașe, de la Torino, la Milano.

Ieri, în prima zi de manifestații, în orașul Torino au avut loc ciocniri cu poliția, care a folosit inițial gaze lacrimogene împotriva demonstranților. Pe parcursul zilei însă, când camionagiii au blocat câteva drumuri cu mașinile, iar calea ferată a fost temporar inutilizabilă, deoarece protestatarii au mers pe șine, forțele de ordine și-au scos caschetele, în semn de solidaritate cu manifestanții. ”Sunteți la fel ca noi,” au strigat, potrivit La Repubblica, protestatarii, aplaudând gestul polițiștilor. Astăzi, protestele au fost reluate la Torino, unde oamenii au blocat traficul pe mai multe străzi și s-au adunat în câteva piețe. Magazinele de pe una din arterele principale din Torino sunt închise, precum și toate piețele agroalimentare ale orașului.

 

120946395-dacf3cf4-72de-4504-9d4b-00333eabcaa4

 

La Milano, informează cotidianul italian, circa 40 de tractoare au pornit într-o coloană spre centrul orașului. Mașinile aparțin agricultorilor Confederației de producători agricoli din Lombardia, nemulțumiți de abandonul în care au fost aruncați de instituții.

Sursa: La Repubblica, EuroNews

Foto: La Repubblica

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger