Protestul anti-Google și anti-gentrificare din San Francisco

0

Luni dimineață, un grup de protestatari din San Francisco au împrejmuit unul din autobuzele folosite de Google pentru a-și duce angajații la sediul principal al companiei din Mountain View, un oraș din regiunea Golfului San Francisco. Protestul a făcut parte dintr-o mobilizare locală în creștere împotriva companiilor tehnologice din zona San Francisco, care sunt acuzate că distrug cultura orașului, duc la mărirea chiriilor, gentrifică anumite cartiere și slăbesc infrastructura.

 

 

Protestatarii au încercuit autobuzul timp de jumătate de oră, într-una din stațiile sale. Aceste autobuze au devenit, pentru unii, un simbol al gentrificării, al inegalității economice și al prețurilor în creștere din oraș, toate acestea fiind puse pe seama tehnologiei, scrie San Francisco Chronicle, citată de publicația Slate. Manifestanții, 12 la număr, aveau pancarte cu mesaje gen “$$$$ publici, câștiguri private” sau “Opriți dislocările acum”.

Un clip video postat de Bay Guardian înfățișează ceea ce se presupune că este un angajat Google, care încearcă să-i reducă pe protestatari la tăcere. “Acesta este un oraș pentru oamenii potriviți care și-l permit”, le-a strigat el. “Nu vă permiteți? Atunci puteți pleca. Îmi pare rău, găsiți-vă un job mai bun”. Clipul a ajuns viral și a blocat site-ul publicației.

În cele din urmă, bărbatul s-a dovedit a fi un lider sindical care s-a dat drept angajat Google pentru a-i pune pe angajații companiei într-o lumină proastă.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger