Proteste la Durban, unde se discută viitorul Protocolului de la Kyoto

0

Mii de protestatari au mărșăluit prin orașul african Durban cerând acțiuni urgente de combatere a schimbărilor climatice. Aici are loc conferința anuală a Națiunilor Unite pe teme climatice.

Protestatarii sunt, în special, scandalizați de poziția țărilor bogate precum Statele Unite și Canada. Delegații din toate colțurile lumii au făcut progrese în ce privește negocierile din cadrul conferinței care se află la jumătatea perioadei de desfășurare, dar discuțiile sunt blocate la nivelul problemei viitorului Protocolului de la Kyoto de țări precum Statele Unite, Canada și Arabia Saudită.

“Este o conspirație împotriva celor săraci”, spune Lord Prescott, fost premier britanic care a participat, în urmă cu 14 ani, la realizarea Protocolului de la Kyoto. “Este revoltător. Mi-e rușine cu țările astea care nu-și recunosc responsabilitatea”, spune acesta.

Uniunea Europeană își dorește ca negocierile pentru un nou acord global de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră să înceapă cât de repede. Acesta este susținut de majoritatea țărilor sărace și cele insulare amenințate de creșterea nivelului mării.

Foto: Flickr / Takver

Sursa: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger