Proteste împotriva migranţilor din Roma din cauza sărăciei acute

0

Protestele împotriva unui centru de migranţi dintr-o suburbie a Romei au scos la iveală o criză a sărăciei în regiunile sărace ale capitalei italiene, care se simt neglijate de ani de zile de autorităţi şi se confruntă cu o administrare proastă a inftastructurii, scrie Reuters. Vinerea trecută, primarul Romei, Ignazio Marino, a fost întâmpinat de o gloată furioasă în Tor Sapienza, o zonă de la periferia oraşului unde localnicii îi acuză pe migranţii din centrul mai sus amintit de trafic de droguri şi hărţuire stradală.

 

 

În cele câteva zile de proteste adesea violente, clădirea, care găzduia în jur de 70 de oameni, inclusiv o serie de oameni ai străzii de origine italiană, a suferit daune iau autorităţile au fost forţate să evacueze copiii din ea. Autorităţile din Roma au fost criticate că au lăsat problemele sociale să se agraveze în zone dezavantajate unde criza economică a tăiat din veniturile familiilor, unde serviciile publice s-au împuţinat şi unde sute de mii de oameni au rămas fără locuri de muncă. Deşi Roma nu s-a confruntat cu actele de violenţă pe care le-a experimentat Parisul în 2005, problemele cu care au de-a face zonele sărace din multe din oraşele italiene le alarmează pe autorităţile italiene. În timpul protestelor din Tor Sapienza, protestatarii i-au insultat pe migranţi, au aruncat cu pietre şi cu torţe şi au dat foc la containere. Câţiva politicieni de dreapta şi unii anti-imigranţi au vizitat zona  ca să-şi exprime solidaritatea faţă de localnici.

Ministrul de Interne al Italiei, Angelino Alfano, a avertizat că zonele sărace din Roma, aflate departe de centrul istoric vizitat de milioane de turişti, sunt supra-împovărate. “Riscul este izbucnirea unui război în rândul săracilor”, a spus el. “Locuitorii Romei, la fel ca alţi italieni, nu sunt rasişti, sunt doar obosiţi”. Anul acesta, peste 100.000 de migranţi au sosit în Italia din Arica, cu vaporul, intensificând resentimentele în rândul italienilor săraci şi sprijinul pentru partide anti-imigranţi precum Liga Nordului. Tor Sapienza găzduieşte trei centre pentru migranţi şi o tabără separată pentru etnicii romi, proveniţi în mare parte din Estul Europei. Zona se confruntă cu prostituţie, infracţiuni şi trafic de droguri, străzile nemaifiind iluminate după ce hoţii au furat cablurile din cupru. În septembrie, Corcolle, o altă suburbie din capitala Italiei, s-a confruntat cu acte de violenţă similare şi au existat atacuri repetate împotriva migranţilor atât în Roma, cât şi în alte oraşe italiene.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger