Protestatarii vor cere astăzi demisia lui Kelemen Hunor

0

Valul stârnit în jurul precipitatului scandal din jurul Roşiei Montane continuă astăzi, la ora 12:00, cu un marş de protest organizat în faţa Ministerului Culturii. Sub apelul “Hai la Hunoriadă!”, cei care contestă unda verde dată pentru distrugerea masivului Cârnic vor cere demisia ministrului Culturii.

Mesajul protestatar readuce în vizor o serie de argumente pe care forţele de decizie le-au ignorat în luarea deciziilor privitoare la viitorul exploatărilor miniere din zona masivului Cârnic: “Roşia Montană înseamnă: tezaur naţional, patrimoniu natural şi cultural, istorie şi civilizaţie milenară. Doar prin conservarea şi valorificarea acestora se va putea asigura dezvoltarea durabilă a zonei, iar prin includerea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial, declarând-o peisaj cultural protejat UNESCO, se poate obţine profit pe termen NELIMITAT.”

Masivul Cârnic este monument istoric clasat în grupa valorică A, ce conţine cea mai mare densitate de galerii romane (peste 7 km), medievale şi moderne (peste 80 km). Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, a dat undă verde distrugerii celui mai important monument istoric de la Roşia Montană şi celui mai valoros sit de acest tip din Europa. Ministerul Culturii, cel care ar trebui să fie gardianul patrimoniului naţional, s-a transformat tocmai în călăul acestuia.”

Aflaţi mai multe despre “Hunoriada” la care se va cere demisia ministrului Culturii, de pe pagina de Facebook a marşului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger