Protest pentru săraci – trimisă la închisoare pentru că a prăjit ouă la memorialul eroilor

2

Cu cît e mai coruptă o țară și cu cît e justiția mai proastă, cu cît e mai mare inegalitatea socială și cu cît sînt mai mult tolerate marile crime reale, cu atît sînt mai aspru pedepsite crimele simbolice.

Săptămîna trecuta, o studentă ucraineancă a primit 3 ani de închisoare pentru că a prăjit ouă deasupra flăcării eterne de la memorialul din Kiev.
Hanna Sinkova are 21 de ani și aparține unei grupări radicale, numită Frăția Sfîntului Lucas. Acțiunea sa era menită să atragă atenția asupra sărăciei în care trăiesc veteranii de război ucraineni.
Mesajul e că în curînd veteranii, bătrînii, săracii vor sta la coadă în fața acestei flăcări pentru că nu vor mai avea casă unde să-și gătească și nici ce să-și gătească și să mănînce, a declarat studenta.
Pensia medie în Ucraina e de 140 de dolari pe lună. Sinovka a spus că va face recurs.

Tags:2 comentarii

  1. În Cluj un nene fără adăpost îşi prăjea fără probleme un cârnaţ la “flacăra veşnică” instalată de Gigi Funar, deci constat că trăim o ţară cu mult mai liberală decât Ucraina.

  2. Gigel…comentariul tău dezvăluie esența problemei….lipsa crasă de solidaritate socială de pe la noi. Crezi că omul ăla dacă avea casă și masă, ar mai fi făcut asta?! este trist că nu se prea organizează mișcări de solidaritate pt Oltchim, profesori, medici sau agricultori…eu voi încerca și sper să te alături. E trist că intelighenția iese din casă doar când îi sunt atacate bursele sau favoritul la ICR. Nu există un conflict de clasă decât n capul nostru. Uniți am fi mult mai puternici, dar de sus e clar că se face tot ce e posibil ca să nu se întâmple asta ….și noi punem botu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger