Protest pentru salvarea parcului IOR

0

Locuitorii din jurul parcului Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 protestează astăzi, începând cu ora 12, pentru reintegrarea zonei retrocedate în parcul IOR. Pentru a-și face cunoscute revendicările, ei au redactat o scrisoare deschisă adresată primarului general Sorin Oprescu, primarului de sector Robert Negoiță și ministrului Mediului, Rovana Plumb. Vă redăm scrisoarea mai jos:

ior

“Ținând seama că:

– Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.) din Capitală este situat în una din cele mai dense zone din Capitală, în jurul parcului locuind aproximativ 300.000 de persoane pentru care parcul este singura oază de verdeață;
– Parcul polarizează un mare număr de familii cu copii, bicicliști, tineri ce practică diferite sporturi;
– În prezent Bucureștiul ocupă al doilea loc pe lista celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană;
– Cartierul Titan înregistrează periodic o calitate scăzută a aerului și niveluri ridicate de pulberi în suspensie;

Solicităm:

1) Păstrarea spațiului verde existent, curățarea și amenajarea spațiului de 12 Ha printr-o înțelegere amiabilă cu proprietarul.
2) Găsirea soluției în vederea recuperării legale a zonei retrocedate. Un model poate fi precedentul Parcului Bordei, unde Primăria a negociat și răscumpărat terenul aferent parcului; Schimb de terenuri cu proprietarul sau orice variantă posibilă astfel încât de cele 12 Ha de spațiu verde din IOR să beneficieze cetățenii.
3) Comunitatea locală spune un NU categoric oricărei construcții pe cele 12 Ha, orice demers în acest sens va fi boicotat.
4) Reintroducerea în circuitul public al parcului a suprafeței de aproximativ 5000 mp cu iarba si copaci ce a fost scoasa din Parcul A.I. Cuza (IOR) – Teren amplasat lângă serele ADP.

Despre comunitatea de initiativă civică Prietenii Parcului IOR: Suntem un grup de tineri și familii ce trăim în jurul Parcului IOR. Ne-am simțit de atâtea ori bine pe aleile sale și vrem să ne implicăm activ în protejarea acestui spațiu și în apărarea drepturilor comunității locale.”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger