Protest la Washington, împotriva programelor de supraveghere a populaţiei

3

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Washington D.C., într-un protest împotriva Agenţiei Naţionale de Securitate (National Security Agency) şi a metodelor secrete prin care aceasta supraveghează populaţia. Aceste metode au fost dezvăluite în luna iunie de Edward Snowden, un fost angajat al sistemului care a decis să facă publice programele de “spionaj” asupra maselor şi a reuşit să fugă din Statele Unite ale Americii (se pare că, în prezent, se află în Rusia).

 

 

Înarmaţi cu pancarte cu diverse mesaje (Stop Massive Spying sau We the People — Not See the People), miile de protestatari au cerut, prin vocile reprezentative care au luat cuvântul, ca acest spionaj îndreptat împotriva oamenilor de rând să înceteze şi au solicitat Congresului american să investigheze programele secrete ale NSA de monitorizare şi supraveghere a populaţiei. O petiţie semnată de peste 575.000 de persoane a fost făcută publică; mesajul acesteia este de reformare a legilor şi tragere la răspundere a celor care „au indus poporul american în eroare”.

 

stire 28 oct protest 3

 

stire 28 oct protest 2

 

„Suntem martorii unui moment istoric, când oameni obişnuiţi se ridică şi se opun unei tendinţe periculoase de guvernare”, se arată în petiţia amintită. Snowden, cel care a deconspirat metodele folosite de NSA, programele de supraveghere şi rolul NSA în utilizarea tehnologiei dronelor, a susţinut că a fost motivat, în alegerea sa, tocmai de faptul că a considerat că poporul american trebuie să cunoască aceste lucruri. Printre cei care au luat cuvântul la protest s-au numărat şi foşti membri ai Congresului american sau alţi foşti oficiali. Protestul a fost organizat de coaliţia „StopWatching.Us”; în materialul video de mai jos puteţi vedea care a fost atmosfera la această manifestare.

 

 

Pe aceeaşi temă puteţi citi şi următorul material Reuters:

NSA a spionat 60 de milioane de convorbiri telefonice din Spania într-o lună

 

Sursa şi foto: Mashable


3 comentarii

 1. …si oamenii chiar cred ca se va intampla ceva? adica… sa se opreasca cumva aceasta supraveghere a maselor si individului :O:O:O ?!!! Hai sa fim seriosi, sustinem ca omul e o fiinta rationala! Pai si daca ar face anunt public cu semnaturi si etc si etc, cum ca s-a dat unda verde de la Casa Alba ca sa se opreasca aceasta supraveghere, cine ar crede ca s-a si intamplat asa ceva?
  Pai TOATA tehnologia asta- smartphone-uri, PC-uri, net, wifi gratis, TV, etc- toate sunt facute in scopul asta- de manipulare si supraveghere atat a maselor cat si a individului. Am folosit mai multe sisteme de operare si PC si mobile si acum ma refer la domeniul mobile- telefon, tableta- toate sistemele astea de operare ruleaza in background aplicatii care trimit catre serverele centrale o gramada de date despre tine si ceea ce faci pe telefon. Cel putin pe Windows Phone 8 e o chestie pe fata- cica aplicatia are nevoie sa acceseze locatia dvs- si daca nu dai OK nu o poti instala. La Android e totul mascat, insa si acolo se intampla acelasi lucru.
  Pe iOS la Apple nu stiu cum sta treaba pentru ca nu am detinut, insa ma gandesc ca de la Apple au plecat toate- si designul de smartphone, touchscreen, si sistemul de operare user friendly- si in plus mai are si o gramada de chestii platite, asa ca ma gandesc ca tot pe acolo sunt si ei.
  Asa ca, oameni buni, nu va mai faceti idei. Libertatea absoluta nu o poate da nici un sistem de guvernare. Ba din contra, pentru ca e o putere preluata cu forta( mascata sau pe fata), ei isi doresc ca sa isi mentina aceasta putere, fac tot ce le sta in putinta.
  De aceea, inchei cu un citat semnat Benjamin Franklin, care s-a vehiculat mult pe net in ultima vreme, mai ales de cand cu baiatul acela cu documentele secrete de la FBI sau CIA. Suna cam asa:
  Acei care, vor renunta la intimitate pentru o oarecare siguranta, nu le merita pe niciuna din ele.

 2. De acord Cata, nu se va schimba nimic….spionarea o sa ramana si fiind secreta, nu avem cum sti daca se va opri sau nu. Cel mai probabil va continua, orice petitie s-ar semna, insa daca nu avem nimic de ascuns, nu avem de ce sa ne facem griji. Mai demult, cand nu era atata tehnologie, cine stie cate crime si faradelegi se comiteau si nu stia nimeni de ele, acum cu atata supraveghere, e mai greu. Are si spionarea asta o parte pozitiva. Multe cazuri de coruptie s-au descoperit prin ascultarea telefoanelor.

 3. Noa darä!

  Mä face sä si râd, articolul de mai sus …”Oamenii buni” si “oamenii räi”?!? Oare CHIAR credeti debilitätile-astea?!?!?!?

  TOATÄ “protipendada” mondialä stie de sute de ani cä “ne urmärim” în draci, orideunde unde am fi! …Totu-i chestie de MIJLOACE…

  Da’ cum credeti dumneavoasträ cä merge economia mondialä?

  Da’ cum o fi mergând, oare diplomatia?

  Bre, bre, bree… “Desteaptä-te Române”, în versiune LENTÄ?

  He, hee, heee!!!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger