Protest la SNSPA din solidaritate cu victimele atacului homofob

3

Mai mulți studenți și profesori, precum și membri ai ONG-urilor au protestat, ieri, în curtea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative față de homofobie și discriminare și în semn de solidaritate față de tinerii agresați, marți seară, pentru că organizaseră și participaseră la un performance despre istoria gay în România.

 

“Libertatea de exprimare, nu violență în manifestare”, “Drepturi legale fără dogme penale” sau “Mama natură nu ne-a născut plini de ură” sunt câteva dintre mesajele afișate de protestatari. Aceștia s-au solidarizat cu membrii asociației Miliția Spirituală. Aceștia au fost atacați, marți seara, în jurul orei 20.20, la ieșirea din clădirea SNSPA, unde avusese loc spectacolul „După Traian si Decebal” de Mihaela Michailov și Paul Dunca. “Ce faceți, mă, organizați conferințe despre gay?” au fost singurele cuvinte pe care tinerii de la Miliția Spirituală le-au auzit din partea atacatorilor.

Europarlamentarul Renate Weber a participat şi ea la protest şi a susţinut cauza studenţilor. “Este inadmisibil ca într-o ţară a Uniunii Europene, într-un stat democratic, să asistăm la o agresiune comisă din ură. De data aceasta a fost vorba de homofobie  care i-a determinat pe tinerii aceia sa comita agresiunea. Ca o solicitarecătre autorităţile române să faca investigaţiile de rigoare şi să îi descopere pe agresori”, a spus aceasta, citată de Rtv.net.

Foto: Vlad Petri

 

Pentru context, citiți și:

Apel public de condamnare a violenței anti-gay

Membrii Miliției Spirituale, atacați în urma unui performance pe tema homosexualitățiiAdvertisment ad adsense adlogger