Protest la Londra pentru interzicerea exploatării gazelor de șist

2

Românii din Londra sunt așteptați sâmbătă, 11 februarie la un protest față de extragerea gazelor de șist. Mai mulți ecologiști români și bulgari împreună cu organizația “Frack Off” vor cere în fața Ambasadei României din capitala Marii Britanii interzicerea completă a extragerii acestor gaze în România, Europa și în lume, întrucât această metodă de fracturare hidraulică distruge natura la toate nivelele, iremediabil.

 

Bulgaria a devenit prima țară din lume în care s-a interzis extractia gazelor de șist ca măsură preventivă, exploatarea fiind interzisă, în prezent, în Bulgaria, Franța, Irlanda, Marea Britanie, Africa de Sud, Canada și în 18 state americane. În România, compania Chvreon intenționează să foreze în Dobrogea și în zona Bârladului. În Dobrogea, România și Bulgaria îmaprt aceeași zonă de apă freatică, iar poluarea cu sute de chimicale toxice din România ar ajunge și în apele din Bulgaria, susțin ecologiștii.

Fotografii luate din satelit a unor zone din Texas unde s-au făcut extracții de gaz de șist arată ce rămâne în urma fracturării hidraulice – niște zone deșertice. Ziarul francez Le Figaro a publicat de curând un articol despre felul în care Chevron a fost găsit vinovat de Înalta Curte Ecuadoriană și trebuie să plătească 18 miliarde de dolari drept compensație pentru dezastrul produs în Amazon.

“Suntem două țări, dar pământul e unul. Problema dumneavoastră e și problema noastră, mai cu seamă că guvernul vostru în acest moment nu intenționează să interzică extracția gazelor de șist. Lumea va deveni bună când ne vom da seama că suntem cu toții frați și că ar trebui să acționăm în consecință”, spun Bulgarii în Londra – O inițiativă pentru o Bulgarie mai bună.

Citiți și: Nu vrem exploatarea gazului de șist în România: Scrisoare deschisă către primarul Bârladului


2 comentarii

  1. Pingback: Românii din Londra protestează pentru interzicerea exploatării gazelor de șist | Energy Online


  2. http://www.gaslandthemovie.com/whats-fracking
    solutii:se pot trimite informatiile din mesaj prin e-mail tuturor firmelor din zonele care pot fi afectate,care se folosesc de apa [firme de sucuri,lapte,apa imbuteliata,etc ].Simplu,nu?Aa si sa nu uit,contactarea UE pentru a arata ce se petrece pe pamanturile Uniunii.Nu prea cred ca or sa le placa poluarea apelor in conditiile in care apa va fi o resursa strategica in viitor.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger