Protest în pielea goală faţă de noua politica vestimentară a unei universităţi maghiare

0

Studenţi ai universităţii din Kaposvar (sudul Ungariei) au protestat în pielea goală (mai exact, purtând doar lenjeria intimă, iar fetele au renunţat şi la sutiene) împotriva noului cod vestimentar impus de conducerea instituţiei de învăţământ. Potrivit acestui cod, valabil de la 1 octombrie, studenţii trebuie să poarte costume de culoare închisă, iar studentele au chiar mai multe restricţii vestimentare.

 

 

Codul vestimentar, după cum a anunţat rectorul universităţii, Ferenc Szavai, ar urma să se aplice cursurilor şi examenelor. Codul impune ca femeile (studente sau profesoare) să poarte fuste lungi sau pantaloni şi o bluză cu un sacou sau o jachetă, să evite decolteurile adânci, machiajul prea accentuat şi accesoriile „nepotrivite”. Şlapii sunt interzişi, la fel şi purtarea părului vâlvoi, neîngrijit sau unghiile neîngrijite.

Pentru a protesta împotriva acestei decizii, un grup de zece studenţi de la secţia de artă au mers la cursuri, ieri, purtând numai lenjeria intimă, iar fetele chiar fără sutiene. Lor li s-a alăturat şi profesoara care ţinea cursul, care a renunţat, şi ea, la haine. Studenţii au numit noile reguli vestimentare prea conservatoare şi au atenţionat că universitatea ar fi trebuit să ia în calcul şi o politică vestimentară pentru zile mai călduroase.

Înainte de protest, studenţii s-au fotografiat îmbrăcaţi după cerinţele universităţii (foto mai jos). „Am fost îmbrăcaţi corespunzător, dar în sala de curs era atât de cald, încât a trebuit să dăm jos o parte din haine”, a spus unul dintre studenţi. Pe 7 octombrie, studenţii şi-au propus să continue protestul, purtând şlapi şi prosoape de plajă.

 

 

Surse şi foto: BBC, MenaFN, AFP


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger