Protest în Piaţa Universităţii: Săptămâna internaţională împotriva hărţuirii stradale

0

Hărţuirea stradală este cea mai răspândită formă de agresiune împotriva femeilor. Cel mai adesea aceasta se manifestă verbal (fluierături, pâsâituri, strigăte, apelative sexuale etc.), uneori ajungându-se la atingeri de natură sexuală sau chiar la violenţe.

de Alexandra Ana şi Alice Călin

Hărţuirea stradală nu discriminează! În fiecare minut sunt hărţuite pe stradă femei indiferent de vârstă, etnie, religie, orientare sexuală sau status social.

Hărţuirea stradală este experimentată cel puţin o dată în viaţă de aproape toate femeile care ies în spaţiul public. Victime ale acesteia au fost sau ar putea fi mamele, fiicele, surorile, mătuşile, prietenele, colegele, profesoarele, vecinele, iubitele sau soţiile fiecăruia şi fiecăreia dintre noi.

Legile din România nu consideră hărţuirea stradală ca fiind o formă de hărţuire sexuală, aşadar aceasta nu este pedepsită ca atare. Mai grav, de cele mai multe ori, hărţuirea stradală verbală nu este condamnată nici de societate, aceasta fiind o parte a cotidianului pentru cele mai multe dintre femei.

Însa noi, femeile, ne-am săturat să fim jignite, fluierate şi pipăite iar toate acestea să rămână nepedepsite! Aşadar, cu ocazia Săptămânii Internaţionale Împotriva Hărţuirii Stradale ne-am hotărât să luăm atitudine şi să atragem atenţia asupra acestui fenomen extrem de răspândit şi mult prea tolerat, care ne ofensează şi ne face să ne simţim în nesiguranţă în spaţiul public, ce ar trebui să fie al tuturor!

Daca şi tu te-ai săturat, te aşteptăm alături de noi Vineri, 23 Martie 2012, ora 20.00, în Piaţa Universităţii (la Fântână) pentru a ne revendica dreptul la demnitate în spaţiul public!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger