Protest împotriva interzicerii accesului la ședințele Consiliului General al Municipiului București

2

Centrul de Resurse pentru participare publică și ActiveWatch-Agenția de Monitorizare a Presei organizează joi, 29 noiembrie, de la ora 13:15, un protest față de decizia Primarului Municipiului București, Sorin Oprescu, de a interzice accesul cetățenilor la ședințele publice ale CGMB.

 

 

Protestul, organizat sub sloganul “Chuck Norris unde ești/Pe Oprescu să-l oprești”, va avea loc în fața Primăriei Generale a Municipiului București (Splaiul Independenței, nr. 291-293, Sector 6) și se va desfășura în timpul ședinței de Consiliu General al Municipiului București.

El este un răspuns față de lipsa de transparență a Primăriei Generale manifestată prin interzicerea accesului cetățenilor la ședințele de consiliu, deși Legea administrației publice (Legea 215/2001) stipulează caracterul public al acestor ședințe. Invocând lipsa de spațiu, Primarul General Sorin Oprescu a decis redirecționarea cetățenilor care vor să participe la ședințele publice către fosta cantină a Primăriei Generale, unde au fost montate televizoare pentru vizionarea ședințelor de consiliu.

Organizațiile inițiatoare acuză Primăria și CGMB că, la adăpostul lipsei de transparență, votează proiecte controversate departe de ochii bucureștenilor. Peste 50 de cetățeni vor participa la protest pentru a întreba fiecare consilier în parte ce are de ascuns tolerând decizia primarului Sorin Oprescu de a nu permite accesul în sala de consiliu.


2 comentarii

  1. Pingback: Taxe urbane care pot face bine | Bicla.ro – pentru bicicliştii urbani amatori

  2. Pingback: Victorie pentru Grupul Iniţiativa Favorit | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger