Protest faţă de prezenţa jandarmilor în spaţiul Universităţii din Bucureşti

0

Universitatea din Bucureşti protestează public faţă de prezenţa agresivă şi intimidantă a jandarmilor în spaţiul instituţiei. Contrar dispoziţiei Rectorului Universităţii din Bucureşti, încă de la începerea protestelor, grupuri de jandarmi au intrat în incinta Facultăţii de Litere, totul culminând cu două situaţii fără precedent.

Universitatea București

În ziua de 15 ianuarie 2012, în jurul orei 19.15, doi indivizi îmbrăcați în civil și înarmați au solicitat unei angajate din cadrul Facultăţii de Litere să le permită filmarea protestelor ce aveau loc în zona Pieței Universității. Angajata le-a adus la cunoștință că ea nu este abilitată să le permită accesul, urmând a transmite conducerii solicitarea acestora. În acel moment, cele două persoane au avut un comportament inadecvat, încercând să o intimideze pe salariată și, neavând rezultatul scontat, au părăsit incinta.

Marţi, 24 ianuarie, mai mulți jandarmi au intrat în Facultatea de Litere şi au solicitat în mod agresiv unui grup de studenți aflați la etajul 2 al Facultății, care așteptau susținerea examenului, să evacueze urgent incinta instituției. Jandarmii nu s-au legitimat şi nici nu au precizat motivul solicitării. Persoanele în cauză purtau uniformă de jandarm.

Credem că jandarmii şi-au depăşit atribuţiile care le sunt conferite de lege, evacuând studenţii care legitim se aflau în incinta facultăţii şi împiedicându-i pe aceştia să îşi susţină examenul prevăzut în calendarul academic. În mod evident, nu poate fi vorba decât de un abuz întrucât studenţii nu tulburau în niciun fel liniştea şi ordinea publică. Este inadmisibilă o asemenea interferență a autorităților publice în procesul educațional universitar și folosire a spațiului Universității din București în scopuri nedeclarate.

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger