Protest față de masacrul de la Balc: Nu ucide, joacă tenis!

1

“Nu ucide, joacă tenis” este mesajul pe care organizația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN l-a transmis și anul acesta omului de afaceri Ion Țiriac și participanților la vânătoarea de mistreți de la Balc. VIER PFOTEN cere fostului tenismen și invitaților săi să schimbe arma de vânătoare cu racheta de tenis.

 

 

După partida de tenis organizată anul trecut la porțile domeniului de la Balc, ca alternativă la masacrul unor animale fără apărare, VIER PFOTEN a revenit anul acesta cu o invitație „la înălțime”. Ieri dimineață, la intrarea pe domeniul de la Balc, VIER PFOTEN a expus mesajul „Stop killing. Play Tennis!”/„Nu ucide, joacă tenis!” pe un banner, purtat prin aer de un balon uriaș cu aer cald. Prin acest mesaj, VIER PFOTEN atrage atenția că există activități recreative mai sănătoase și mai pașnice decât vânătoarea.

„O performanță e să te antrenezi și să lupți pentru puncte, nu să seceri viața a sute de mistreți. Nu este fair play să execuți niște animale sălbatice închise într-un țarc. Acesta nu e un sport!”, a declarat Veronica Tulpan, Director de programe naționale VIER PFOTEN România.

De-a lungul celor 9 partide de vânătoare organizate până acum, cel puțin 1.600 de mistreți au fost uciși în numele „agrementului”, „distracției” și „socializării” de către cercul exclusivist de la Balc. Într-o mare măsură, lipsa preciziei în timpul vânătorii poate cauza o moarte lentă și agonizantă pentru animale. „Evenimentul” de la Balc nu respectă minime principii morale și nici măcar reguli de etica vânătorii, motiv pentru care nu poate fi considerat decât un masacru.

„Domnul Ion Țiriac și partenerii lui pot alege să încheie afaceri într-un mediu non-violent și etic. Execuțiile sângeroase pot fi înlocuite cu sportul alb, pe care domnul Ion Țiriac știa să-l practice atât de bine”, a adăugat Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN Internațional.

VIER PFOTEN crede în responsabilitate și respect pentru toate formele de viață, astfel încât fiecare ființă vie să poată trăi cu demnitate, în concordanță cu cerințele speciei. De aceea, VIER PFOTEN cere insistent stoparea masacrului de la Balc și interzicerea organizării de vânători în spații îngrădite, considerând că Ministerul Mediului are o responsabilitate în ceea ce privește aceste „crime legale”.

Sursa: VIER PFOTEN

Foto: Victor Chitic / VIER PFOTEN


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger