Protest autorizat, astăzi, la Pungești, împotriva fracturării hidraulice și a prezenței permanente a jandarmilor

0

Atăzi, susținătorii țăranilor de la Pungești se adună pentru un protest față de exploatarea gazelor de șist chiar în zona amenințată de operațiunile Chevron. De la ora 13.30, sute de persoane sunt așteptate la Pungești pentru a se exprima împotriva fracturării hidraulice.

 

Foto: Ioana Pasc

 

Protestul este autorizat de Jandarmerie, au anunțat inițiatorii. “Protestăm față de Guvernul României, care nu respectă legile în vigoare, Legea 86/2000 (privind accesul la informație și accesul la justiție în probleme de mediu, n.r.), care ne-a ignorat în tot acest timp si nu a venit să discute cu noi, să ne dea o cât de mică garanție, că nu vor avea de suferit, că apa nu ne va fi otrăvită și toate efectele nocive ale explorării șI exploatării gazelor de șist nu vor fi asupra noastră”, a spus Costică Spiridon, unul dintre protestatari, citat de Vremea Nouă.

De asemenea, pungeștenii vor protesta și față de prezența permanentă (încă din data de 7 decembrie 2013), în zonă, a peste 200 de jandarmi, care îi păzesc în permanență. “Sunt cam 200 de jandarmi chiar si acum, în comună. Un grup stă lângã Chevron, un grup la intrarea în Siliștea, alții stau la Pungești, alții pe la Armășoaia, iar unii, cu mașinile, trec pe ulițe toată ziua, așa, încet, ca să ardă benzina. Ce înseamnã asta?! Jandarmii ne-au spus că nu au nici ei un spațiu delimitat pe care să îl păzească. Umblă, pur și simplu, și legitimează pe toată lumea. De aceea trebuie să protestăm, nu se mai poate așa. Dar noi acum avem autorizație, mitingul este legal făcut și așteptăm cât mai mulți oameni să ne fie alături”, a mai spus protestatarul, citat de Vremea Nouă.

 

Citiți și:

Manifestanții din Pungești s-au ales cu dosare penale

Răscoala de la Pungești. 7 decembrie 2013


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger