Protecția mediului, ultima preocupare a europenilor

0

Primul sondaj Eurobarometru organizat la nivel regional arată că problema protecției mediului a dispărut de pe agenda majorității cetățenilor europeni, numai 6% dintre aceștia declarând că mediul constituie o temă importantă pentru regiune, potrivit datelor publicate în această săptămâna la Bruxelles.

 

Datele colectate dovedesc în mod covârșitor că prioritatea numărul 1 și principala preocupare în toate regiunile Uniunii Europene o constituie șomajul, cu excepția anumitor părți ale Germaniei.

În medie, 61% dintre participanții la acest sondaj au declarat că problema cea mai importantă în regiunea lor este șomajul. În opt regiuni din Spania, Italia și Polonia, ponderea celor care și-au declarat îngrijorarea în privință șomajului a ajuns la 91%.

În ceea ce privește protecția mediului, acest subiect s-a dovedit a fi cel mai puțin important pentru populația statelor Uniunii Europene. Astfel, numai 6% dintre cei intervievați au declarat că mediul înconjurător reprezintă o temă importantă pentru regiune.

Sursa: EnergyOnline via ComunitateDurabila


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger