Propunerea de eutanasiere a câinilor fără stăpân este dezbătută în Camera Deputaţilor. Iubitorii de animale continuă să protesteze

4

Iubitorii de animale din Bucureşti protestează astăzi şi mâine în faţa Palatului Parlamentului împotriva intenţiei deputaţilor de a aproba prin vot, în plenul Camerei, propunerea de eurtanasiere a câinilor fără stăpân. Raportul Comisiei de Administraţie Publică privind eutanasierea câinilor bolnavi, agresivi şi care nu sunt adoptaţi în 30 de zile intră astăzi în dezbaterea parlamentară.

„Societatea civilă continuă lupta inegală pentru salvarea câinilor comunitari de la măcelul pregătit de autorităţile locale şi de parlamentării PDL”, arată un comunicat de presă al organizaţiei de protecţie a animalelor „Cuţu, cuţu”.

„Protestele iubitorilor de animale atrag atenţia asupra faptului că eutanasierea nu a dus şi nu va duce la dispariţia câinilor străzii, ci doar la dispariţia unor fonduri uriaşe în buzunarele celor care, cu atâta înverşunare, forţează modificarea legislaţiei în vigoare . De altfel, lipsa măsurilor legale din partea primăriilor şi a consiliilor locale, care ar fi putut eradica până acum fenomenul câinilor fără stăpân dovedeşte premeditarea crimei în masă, o mega afacere”, susţin iubitorii de animale.

De asemenea, cunoscuta susţinătoare a drepturilor animalelor Brigitte Bardot a trimis o scrisoare deschisă parlamentărilor români cerându-le să trateze cu umanitate animalele fără stăpân. „După atâţi ani de masacre organizate împotriva câinilor fără stăpâni, este momentul să căutaţi răspunsul pentru acest eşec sângeros. De ce, în continuare, numărul de câini este atât de mare? Pentru că aceste ucideri sunt îndreptate împotriva efectelor şi nu a cauzei suprapopulatiei animale; dacă omorârea animalelor ar fi fost o soluţie, România nu s-ar găsi astăzi în situaţia actuala”, spune aceasta, care subliniază că sterilizarea este singura soluţie.

Săptămâna trecută, deputaţii din Comisia de Administraţie Publică au votat cu 16 voturi „pentru” şi 6 „împotrivă” propunerea prefectului Capitalei, Mihai Atanasoaei de eutanasiere a câinilor fără stăpân bolnavi, violenţi sau care nu sunt adoptaţi în 30 de zile. Astăzi, raportul Comisiei este discutat în plenul Camerei Deputaţilor.

Foto: Reuters

Cititi si:

“Directorii administratiilor pentru caini vagabonzi au functii politice”

Un oras din Australia se gandeste sa-i omoare pe cainii care latra prea tare

Exterminarea maidanezilor, o solutie falsa

Tags:4 comentarii

  1. Sterilizarea este singura metoda civilizata .Si alte tari care se confrunta cu aceeasi problema Bulgaria,Turcia,Grecia,Italia (pisici) au optat pentru sterilizare.Totul depinde de gradul de educatie al poporului respectiv.

  2. Normal ca romanu’ e primul cu gura cand vine vorba de educatie eco si de sterilizat cainii vagabonzi, dar n-ar face nimic in privinta asta. N-ar avea grija de ei ca sa nu ajunga pe strada.

    Si eu iubesc animalele si nu mi-e frica de caini, asa ca le doresc tuturor celor care se opun eutanasierii sa fie inconjurati de o haita de caini de bucuresti si muscati cu pofta si fara motiv doar de cateva ori. Preferabil cand merg pe jos, ca sa nu gaseasca scuza ca bicicleta era de vina!

  3. Ati mancat 20 ani bani pentru asa-zisa sterilizare. Ar fi timpul sa si ia cineva masuri. M-am saturat sa calc in rahati de caine in fiecare zi.

  4. Draga DILU, acei RAHATi pe care tu calci in fiecare zi provin de la cainii care au stapani, acei oameni nesimtiti si fara nici o an de educatie care isi duc cainii sa isi faca nevoile pe strada, iar dupa aceea nici vorba sa stranga ceea ce rezulta .
    Cainii fara stapan, daca iti vine sa crezi sau nu, mai toti se duc sa faca in tufisuri sau in lucruri neumblate, iar altii dupa ce ca nu au ce sa manance zi de zi, chiar crezi ca ei sunt responsabili pentru ceea ce zici tu ca obisnuiesti sa calci in ?
    Deci pot sa zic ca acei caini cu stapani care fac pe strada, o fac pentru ca orice animal se aseama cu stapanul. Un nesimtit.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger