Proprietarul unui atelier din India a deschis o școală în stradă pentru copiii săraci

0

Acum 15 ani, Kamal Parmar, proprietarul unui atelier auto și de fabricare a metalului din orașul Ahmedabad, India, se afla în fața locului său de muncă, aproape de comunitatea săracă (slum) din zona Bhudarpura, când a dat de vreo 20 copii care se întorceau de la școală, foarte bucuroși că luaseră note mari la teste. Bărbatul i-a întrebat câteva lucruri și a observat că niciunul nu știa să scrie și să citească, scrie Huffington Post, deși erau în clasa a VIII-a. După ce a făcut un sondaj de opinie în rândul a 400 de elevi din comunitate și a descoperit că doar cinci dintre ei nu erau analfabeți, bărbatul s-a oferit să-i învețe el să scrie și să citească, lansând un program after-school pentru ei direct în stradă, pe care l-a botezat Footpath School.

„Le predau timp de două ore în fiecare zi, apoi luăm cina împreună”, spune Parmar, a cărui poveste a fost prezentată de pagina de Facebook Humans of Amdavad (Ahmedabad). „Cina îi determină pe mulți elevi să vină aici”. În fiecare zi, după școală, aceștia învață alfabetul sau se pregătesc pentru teste la niveluri mai avansate, numărul participanților crescând, în ultimii 15 ani, de la 10 la 155 de elevi. „Una dintre elevele mele a ajuns recent manager la o bancă, unul dintre elevii mei a ajuns inginer în IT, altul inginer mecanic, una din fete se pregătește să dea la medicină și lista poate continua (…) Gândiți-vă că cei care nu știau să scrie și să citească sunt acum ingineri și medici și manageri de bănci”, continuă bărbatul. „Pentru mine e un succes”.

Acest succes s-a tradus și prin faptul că unii dintre foștii săi elevi s-au întors să predea alături de el, împreună cu voluntari din alte țări. Deși Parmar nu a terminat decât șapte clase, a reușit să-i învețe pe copii aplicând tehnici inovatoare, despre care vorbește în documentarul pe care îl puteți urmări mai jos. „Am o singură rugăminte față de oameni, în general”, concluzionează bărbatul pe pagina de Facebook Humans of Amdavad. „Încercați să educați un singur copil pe an și veți vedea ce schimbare se produce în societate”. India are, potrivit statisticilor, cel mai mare număr de adulți analfabeți din lume – 287 de milioane de oameni nu știu să scrie și să citească, însumând 37% din întreaga populație analfabetă a lumii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger