Proprietarul unei grădini zoologice vrea să petreacă un an cu leii

0

Alexander Pylyshenko, proprietarul unei grădini zoologice din Ucraina, și-a propus să petreacă un an într-o cușcă unde se află doi lei. Motivul: bărbatul vrea să strângă fonduri pentru a ridica un centru profesional pentru creșterea felinelor mari.

 

Aceasta nu este prima dată când Pylyshenko are această inițiativă: în 2011, a stabilit un record pentru țara sa, petrecând 35 de zile într-o cușcă, alături de doi lei. În perioada petrecută printre feline, bărbatul a ajutat-o chiar pe leoaică să dea naștere unor pui. Secretul împrietenirii dintre cele două specii a constat în faptul că ucraineanul a mimat foarte bine comportamentul felin: nu s-a dat înlături de la carnea crudă, împărțită cu leii, nici de la dormit pe patul de paie. Pentru a nu părăsi cușca, bărbatul și-a construit în adăpost un duș și un WC.

 

 

De această dată însă, proprietarul grădinii zoologice intenționează să petreacă un an întrec cu Samson, leul, și partenera lui Katya. Cușca va fi amplasată în apropierea casei sale de la țară, unde va putea găti.  Pylyshenko a studiat toată viața comportamentul leilor, reușind chiar să le împrumute celor două feline câte ceva din pasiunile lui gastronomice. Leoaica, de pildă, s-a îndrăgostit, pe lângă carnea suculentă, de supa de ciuperci și de roșiile cu maioneză, gătite de bărbat. Scopul acestuia este să stârnească simpatia iubitorilor de animale, dar și să strângă circa 45.000 de dolari, pentru a crea un centru ca la carte pentru creșterea felinelor mari. Aventura lui  Pylyshenko, în timpul căreia își propune să scrie o carte, va putea fi urmărită pe site-ul lui personal – homezoo.com.ua.

Sursa: Odditycentral

Foto:  Dmitry Smolenko

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger