Proiectul scapa de sub control:-)

0

Sincer, nu ma asteptam sa fie atatea reactii dupa demararea proiectului “Primul maraton”. Evident, sunt unele reactii de scepticism, care pun sub semnul intrebarii reusita acestuia si e normal sa fie asa. Insa, mult mai multe sunt mesajele de incurajare ca si cele venite din partea unor persoane care vor sa alerge la randul lor. O sa incerc in continuare sa raspund tuturor.

Cum a fost gandit “Primul Maraton”?

Am dorit sa fie si sa ramana un proiect deschis, care sa ofere sanse tuturor celor interesati. Am lansat un anunt pe pagina de Facebook a Think Outside the Box. Am primit mai multe solicitari si nu am refuzat niciuna. In cele din urma am pornit la drum cu opt persoane (dintre care una nu a putut fi prezenta la prima intalnire in comun).

Cum se va desfasura proiectul?

Persoanele care doresc sa termine de alergat un prim maraton (noi intentionam ca acesta sa fie Maratonul International Bucuresti, din 17 octombrie) vor primi asistenta din partea unor persoane cu experienta in domeniu. Vor fi organizate (cat) mai multe alergari in comun, insa fiecare dintre participanti va trebui sa isi respecte propriul program de antrenament.
Acest program se va intocmi individualizat, in functie de nivelul de pregatire si obiectivul fiecarui alergator.

Ma mai pot alatura proiectului?

Sincer, eu m-as bucura sa pot ajuta cat mai multe persoane sa inceapa sa alerge. De aceea, nu o sa refuz nicio solicitare in acest sens, chiar daca nu as vrea sa mai maresc numarul celor care participa la proiectul “Primul Maraton”.
De aceea, orice doritor este rugat sa trimita un mesaj pe adresa [email protected], in care sa indice:
– varsta, inaltime, greutate
– daca este sanatos si apt pentru efort. (este obligatoriu un control medical inainte de a incepe sa alerge si o adeverinta din partea medicului in acest sens)
– daca a mai alergat si care este distanta maxima parcursa
– care ar fi locul unde ar alerga si ce lungime are traseul respectiv
– daca are un echipament minim de alergare (incaltari, tricou, sort etc).

Apoi, impreuna, am putea stabili un program de antrenament, care trebuie respectat individual. Daca este din Bucuresti, recomand persoanei respective sa se alature Ro Club Maraton, care organizeaza periodic alergari pentru incepatori si de unde poate obtine, de asemenea, informatii utile.

Ce se va intampla in continuare?

Proiectul “Primul maraton” doreste sa promoveze ideea de miscare si stil de viata sanatos. De aceea, pe pagina TOTB vom publica constant informatii si recomandari utile oricarei persoane care doreste sa alerge (nu neaparat un maraton).
Toate informatiile – despre antrenament, alimentatie, hidratare, recuperare etc – vor fi oferite de specialisti sau persoane cu experienta si sunt cu caracter strict informativ.
Incurajam sa ne adresati intrebari, noi incercand sa va raspundem individual, cat mai repede posibil.

Marian Chiriac
Think Outside the Box
Alerg

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger