Proiectul privind interzicerea fumatului, scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor

0

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, în zona locurilor de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, a fost scos, miercuri, de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

Proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a Camerei luni, dar, în cursul zilei de marți, a fost scos și retrimis la Comisia de sănătate, informează AgerPres. Președintele Comisiei pentru sănătate, Florin Buicu, a declarat ieri, la Parlament, că motivul scoaterii de pe ordinea de zi a plenului Camerei a acestui proiect este o scrisoare a Consiliului Concurenței care atrage atenția asupra unui amendament în actul normativ care interzice afișarea țigărilor în locurile obligatorii de trecere.

“După întocmirea raportului de către Comisia de sănătate a Camerei Deputaților a venit o adresă din partea Consiliului Concurenței legat de un amendament care interzicea afișarea țigărilor în locurile obligatorii de trecere”, a spus președintele Comisiei pentru sănătate. Întrebat dacă sunt șanse ca proiectul să intre miercuri pe ordinea de zi a plenului, el a spus că “în urma negocierilor care vor avea loc între liderii partidelor politice din Parlament va fi luată o decizie”. Aurelia Cristea, deputat PSD, susţine că proiectul are o largă susţinere publică şi că speră ca acesta să fie, totuşi, votat, în această sesiune parlamentară.

Sursa: AgerPres


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger