Proiectul grădinii solare create de regizorul James Cameron va fi disponibil gratuit online

0

Regizorul James Cameron, renumit pentru “Titanic” şi “Avatar”, a construit o grădină solară cu forme de floarea-soarelui, care să alimenteze cu energie un proiect al soţiei sale – o şcoală care să se autosusţină. Designul va fi “open-source” – va fi publicat online, disponibil pentru toată lumea.

 

 

Grădina solară a lui Cameron este compusă din cinci floarea-soarelui fotovoltaice uriaşe, care vor genera electricitate pentru şcoala MUSE înfiinţată de soţia lui, Suzy Amis Cameron. “Soţul meu chiar ştie cum să ofere unei fete un buchet de flori”, a declarat aceasta, la ceremonia de inaugurare a proiectului. Fiecare floare solară este echipată cu 14 panouri solare, în formă de petale şi se mişcă în funcţie de cum se mişcă soarele – exact ca floarea-soarelui.

 

 

Potrivit site-ului Inhabitots, grădina solară va creşte capacitatea de consum a locului cu până la 90%. Trei ani i-au fost necesari regizorului să conceapă aceste flori solare, dar, în final, truda a meritat. Proiectul va fi şi unul educaţional pentru elevii şcolii MUSE, pentru că îi va învăţa ce înseamnă responsabilitatea faţă de mediu şi exploatarea resurselor regenerabile.

 

Surse, foto şi mai multe detalii: Inhabitots, TA

 

Puteţi citi şi:

Pistă solară pentru biciclete, construită pe mijlocul unei autostrăzi, în Coreea de Sud

Primul drum solar din lume a produs mai multă energie decât se estima

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger