Program educațional de fotografie documentară la București

0

Luni, 21 martie, a avut loc deschiderea oficială a programului educaţional anual “Noor-Nikon Masterclass in Documentary Photography” la Bucureşti. Agenţia foto Noor şi Nikon Europe BV, împreună cu Eidos Foundation şi Skin Media, continuă să exploreze aspectele cele mai diverse ale vieţii, pasiune tradusă în imagini documentare şi workshop-uri de fotografie de grup.

În 2011, Van Gogh Grand Café va fi gazda programului “Noor-Nikon Masterclass in Documentary Photography”, „un stagiu fructuos în ucenicia oricărui tânăr fotograf”, din câte ne anunță organizatorii. Sesiunile de training vor avea loc în sala de conferinţe a cafenelei. Van Gogh Grand Café se află poziţionată pe strada Smârdan, într-o clădire construită în 1920, iar sesiunile de training vor fi gratuite. Toate cheltuielile din cadrul proiectului sunt suportate de către sponsorul oficial, Nikon Europe BV. Data de încheiere a workshop-ului este vineri, 25 martie.

„La ediţia cu numărul trei a proiectului Noor-Nikon, avalanşa străinilor către fotografia documentară a fost dublată de cea a românilor”, mai spun organizatorii. „O dezlănţuire de forţe şi peste o sută de portofolii, din rândul cărora alţi cincisprezece tineri reporteri vizuali, înzestraţi cu talent şi nerăbdători să fructifice entuziasmul pentru fotografia documentară, au fost selectaţi cu atenţie să ia parte la unul din cele mai îndrăzneţe exerciţii de fotografie din România”.

PROGRAM

Public lecture: Miercuri, 23 martie, începând cu ora 19, sala Arcub din str. Batiştei, nr. 14, Bucureşti, va fi amenajată în chip de amfiteatru cu trei sute de locuri pentru o pledoarie cu tema “fotografia documentară”, un public lecture susţinut de invitaţii speciali din partea Noor, fotografii Philip Blenkinsop, Pep Bonet şi Stanley Greene, pentru publicul avizat. Intrarea la seminar este liberă.

Masterclass: Scopul întâlnirilor în cele cinci zile de workshop este de a oferi şansa unui studiu aprofundat, asistat de fotografi de talie internaţională, unor tineri cu potenţial din România, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Bosnia şi Serbia.

Participarea la schimbul de experienţă presupune, printre alte activităţi de grup, analiza portofoliilor şi îmbunătăţirea competenţelor de selectare şi editare a materialului documentar. Fiecare zi de curs din săptămâna de workshop va include sesiuni dedicate discuţiilor pe baza subiectelor de interes.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger