Profituri ilegale de 110 miliarde de euro pe an din munca forțată

0

Munca forțată generează un profit ilegal de cel puțin 110 miliarde de euro pe an, arată un studiu al Organizației Internaționale a Muncii. Suma este mult mai mare decât se estima anterior.

 

2649617371_0e265b25f6_z

Aproximativ 21 de milioane de oameni din toată lumea sunt obligați să muncească, cei mai vulnerabili fiind imigranții. Aproape jumătate din muncitorii forțați sunt în Asia, 18% în Africa, iar aproape 10% în America de Sud.

Rezultatele i-au impresionat chiar și pe oficialii organizației. “Noul raport duce cunoștințele noastre despre trafic, muncă forțată și sclavie modernă la un alt nivel”, a spus Guy Rider, directorul general al organizației.

Cercetarea mai arată că profiturile ilegale nu ajung în buzunarul muncitorilor și nici în bugetele statelor ca impozit. Două treimi din suma estimată de 110 miliarde de euro provine din industria sexului, iar restul din munca domestică, agricultură și construcții.

Mare parte din munca forțată este controlată de rețelele de crimă organizată și este foarte dificil de combătut. Autorii raportului fac apel la guvernele din toată lumea să găsească soluții pentru cauzele de bază ale muncii forțate: sărăcia, lipsa educației și a locurilor de muncă.

Sursa: BBC

 

Puteți citi și:

Scrisoare disperată a unui deținut din China, găsită într-un magazin din SUA, în punga pe care a făcut-o

VIDEO Costurile mortale ale modei

De ce sunt plătiţi aşa de prost asiaticii care ne fac hainele?

Muncitorii săraci din Bangladesh au dat foc unei fabrici


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger