Producția de carne înghite 35% din producția de cereale

0

Consumul de proteine animale este în creștere în toată lumea. Consumul de carne a crescut de la 44 milioane tone în 1950 la 284 de milioane de tone în 2009, consumul individual anual dublându-se la peste 40 de kilograme. Creșterea consumului de lapte și ouă este la fel de dramatică.

35% din producția de recolta de cereale a lumii este folosită pentru a produce proteine animale, consumul de carne având, astfel, un impact foarte mare asupra consumului de cereale, prin urmare asupra securității alimentare globale.

Eficiența cu care animalele convertesc cerealele în proteine variază foarte mult. Vitele hrănite cu cereale sunt cele mai ineficiente, fiind nevoie de aproximativ 3 kilograme de cereale pentru a produce o creștere în greutate de 0,5 kilograme. Producția de carne de vită a crescut cu 1% în fiecare an din 1990.

Producția de porc a crescut cu 2% anual din 1990. Jumătate din această producție se regăsește în China, iar pentru o creștere în greutate de 0,5 kilograme este nevoie de aproximativ 1,4 kilograme de cereale.

Producția de pui a crescut și mai mult – cu 4% anual, dar este și mai eficientă. Pentru o creștere în greutate de 0,5 kilograme este nevoie de 0,9 kilograme de cereale.

Statisticile mai arată că un american care are o dietă bogată în produse animale crescute cu cereale, inclusiv carne roșie, consumă de două ori mai multe cereale decât un italian și de patru ori mai multe cereale decât un indian.

Foto: Flickr / Lehigh Valley

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger