Privitul la televizor in exces nu face bine la inima

1

Vestea nu e deloc buna pentru amatorii de fotbal care stau tintuiti cu orele in fata aparatului TV. Un recent studiu realizat in Marea Britanie arata ca fiecare ora petrecuta pe canapea in fata televizorului creste riscul de boli cardiace cu 7 procente.

Privitul la televizor patru ore pe zi, asa cum este media in Marea Britanie, duce pentru persoanele care au acest obicei la un risc cu 28 la suta mai mare de a se imbolnavi de inima, relateaza cotidianul Daily Mail.

Concluzia aceasta se bazeaza pe o cercetare efectuata timp de aproape 10 ani, medicii britanici monitorizand 13197 de oameni (femei si barbati) de varsta mijlocie,  cu o buna stare de sanatate sanatosi din regiunea Norfolk. In tot acest rastimp, 373 dintre voluntari au murit de boli de inima.

Situatia nu e deloc grozava in Marea Britanie. Nu mai putin de 193 de mii de persoane mor anual in din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezinta circa o treime din numarul total de decese inregistrate in aceasta tara.

Concluzia cercetatorilor britanici este ferma: timpul petrecut in fata televizorului este un factor decisiv in incidenta bolile cardiace. Ei cred ca circa 8 la suta dintre decese ar putea fi evitate daca numarul mediu de ore petrecute in fata televizorului ar fi redus de la patru la una singura.

“Corpul uman nu este construit astfel incat sa poti petrece ore intregi stand pur si simplu. Trebuie sa fim constienti de acest lucru. Spre exemplu, cei care acum stau mult la televizor privind meciurile de fotbal de la campionatul mondial au un risc mai mare de a suferi de boli cardiace”, spune dr Katrien Wijndaele, una din autoarele studiului.

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger