Principele Nicolae al României a vizitat campusul Asociaţiei Tăşuleasa Social

0

Principele Nicolae al României a vizitat, de Sfântul Nicolae, campusul Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa Năsăud, iar voluntarii i-au prezentat cel mai recent proiect al asociaţiei, Pădurea Pedagogică.

 

 

„Ascuns la trecerea dintre Transilvania şi Bucovina se află un mic diamant“, a declarat ASR Principele Nicolae al României. „Este o zonă unde tinerii sunt educaţi, află despre importanţa mediului, despre animalele şi habitatele din această zonă. Este un spaţiu mic, de cinci hectare, înconjurat de zone defrişate şi de o luptă continuă împotriva pădurii. Dedicaţia lui Alin Uhlmann-Uşeriu şi a echipei Tăşuleasa Social dă un exemplu unic pe care ar trebui să-l urmăm cu toţii dacă vrem sa păstrăm frumuseţea ţării noastre. Îi felicit pe Alin şi pe cei din echipa lui pentru lucrul greu şi pentru dedicaţia lor şi susţin această iniţiativă pentru mediu şi societate“, a spus acesta.

Principele Nicolae a participat în 2008 la una dintre campaniile asociaţiei, Verde 003, şi i-a ajutat pe voluntarii Tăşuleasa Social să cureţe albiile unor râuri din România. „În urmă cu patru ani, Principele Nicolae s-a implicat într-o acţiune de curăţenie de pe râul Siret şi am aflat atunci că Alteţa Sa este interesată de protecţia mediului“, a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social. „Noi credem că Principele Nicolae poate face multe lucruri pentru mediu şi pentru ONG-urile din România şi de aceea ne-am dorit să îl avem musafir şi să ne asociem cu Alteţa Sa. Principele Nicolae reprezintă generaţia tânără şi credem că poate să-i mobilizeze pe tinerii de la noi“, a spus Alin.

Tăşuleasa Social, înfiinţată în Bistriţa, în urmă cu 11 ani, şi-a propus să schimbe mentalităţile tinerilor şi să arate că aceştia doresc să se implice în probleme de mediu. Tinerii care au participat la acţiunile asociaţiei au fost pregătiţi ca, la rândul lor, să desfăşoare pe cont propriu activităţi similare. Una dintre cele mai cunoscute campanii Tăşuleasa Social a fost Verde 003, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenţi şi o serie de personalităţi precum Ada Milea, Marcel Iureş, Radu Naum, Amalia Enache, Cătălin Ştefănescu sau Ivan Paţaichin.

Foto: Andrei Dăscălescu


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger