Primul uitilizator Bitcoin şi-a congelat corpul după moarte pentru a vedea viitorul

0

Unii adepţi ai sistemului monetar Bitcoin folosesc monedele virtuale pentru a călători prin lume, alţii le cheltuiesc pe drumeţii în spaţiu, scrie Wired.com. Primul utilizator Bitcoin, după inventatorul Satoshi Nakamoto, le-a investit în viitor. Hal Finney, un renumit criptograf şi programator care a murit joia trecută, la vârsta de 58 de ani, după cinci ani în care s-a luptat cu scleroza laterală amiotrofică, a apelat la conservarea criogenică, tehnologie prin care organismul este congelat pentru a putea fi reînsufleţit peste câteva decenii sau secole.

 

 

Finney a fost dezvoltatorul numărul doi al softului de codare PGP, la începutul anilor ’90, iar 10 ani mai târziu, unul dintre primii programatori care a lucrat la codul open source al sistemului Bitcoin. În 2009, Satoshi Nakamoto i-a acordat prima tranzacţie în monede virtuale. Joia trecută, după ce a fost declarat mort, trupul lui a fost trimis unei firme din Arizona care se ocupă cu crionica, mai exact cu conservarea la temperatură scăzută a oamenilor care nu pot fi susținuți de medicina contemporană, în speranța că vindecarea și resuscitarea lor poate fi posibilă în viitor. Începând cu vineri noaptea, sângele lui Finney şi alte lichide au fost îndepărtate din organismul lui şi înlocuite treptat cu o serie de substanţe chimice pe care compania, Alcor Life Extension Foundation, le numeşte M-22, proiectate să fie cât mai puţin toxice pentru ţesuturi şi să prevină formarea cristalelor de gheaţă rezultate din congelare şi distrugerea membranelor celulare.

În următoarele câteva zile, temperatura corpului său va scade la -160 de grade Celsius, iar trupul va fi introdus într-o capsulă de aluminiu, în interiorul unui rezervor de trei metri, umplut cu 450 de litri de azot lichid, proiectat să-l ţină pe Finney într-o stare de animaţie suspendată aproape completă. Va rămâne aşa până când se vor găsi tehnologiile care să rezolve boli ca scleroza laterală amiotrofică, pentru care celebrităţile îşi aruncă apă în cap, sau procesul de îmbătrânire. Niciun un om nu a fost readus la viaţă după criogenizare, iar mulţi oameni de ştiinţă consideră ideea ca fiind imposibilă. Hal Finney şi soţia sa au hotărât să-şi congeleze corpurile după moarte acum mai bine de 20 de ani, când programatorul şi preşedintele companiei Alcor, Max More, făceau parte din grupul “extropienilor”, o mişcare de tehnologi şi futurologi preocupaţi de transumanism şi extinderea vieţii.

Citiţi restul poveştii pe Wired.com.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger