Primul transplant de penis din lume a fost realizat de o echipă de medici sud-africani

0

O echipă de medici din Africa de Sud a realizat, în urma unei operaţii de nouă ore, primul transplant de penis din lume, în cazul unui pacient în vârstă de 21 de ani, al cărui penis fusese amputat acum trei ani, ca urmare a unei circumcizii de mântuială, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Operaţia a avut loc în luna decembrie a anului trecut şi a făcut parte dintr-un studiu pilot derulat de Spitalul Tygerberg din Cape Town, Africa de Sud, împreună cu Universitatea Stellenbosch. Scopul studiului este de a ajuta, anual, un număr de cel puţin 250 de tineri sud-africani, care ajung la spital după ritualuri de iniţiere (de trecere spre maturitate) prost performate.

Medicii care au realizat operaţia spun că tânărul pacient şi-a recăpătat, complet, funcţiile urinare şi reproductive ale penisului şi că procedura poate fi utilizată şi în cazul celor care îşi pierd penisul ca urmare a unui cancer sau în cazul celor cu disfuncţii erectile severe (ca ultimă soluţie, dacă nimic altceva nu va funcţiona).

“Scopul nostru era ca tânărul să se recupereze complet în doi ani, dar suntem surprinşi de recuperarea sa mult mai rapidă”, a declarat Andre van der Merwe, şeful departamentului de urologie al universităţii şi cel care a condus operaţia. Alţi nouă pacienţi stau la rând pentru a fi programaţi pentru operaţii de transplant de penis.

În fiecare an, mii de tineri sud-africani, în special din tribul Xhosa, sărbătoresc trecerea de la adolescenţă la maturitate printr-un ritual ce presupune să se radă pe cap, să se îmbrace din cap până în picioare în lut alb, să locuiască timp de mai multe săptămâni în colibe, departe de comunitate şi, apoi, să se supună circumciziei.

În mai 2013, peste 20 de tineri au murit în urma acestui ritual de iniţiere, în provincia Mpumalanga, fapt care a făcut ca opinia publică să solicite reformarea ritualurilor tradiţionale. Alţi 30 de tineri au murit, câteva luni mai târziu, în regiunea rurală Eastern Cape, în condiţii similare. Circumciziile ce fac parte din ritual nu sunt realizate de către personal medical, astfel că, în sute de cazuri, tinerii rămân mutilaţi.

 

Sursa şi mai multe detalii: Reuters

Foto: Naija News

 

Puteţi citi şi:

Primul transplant de cap la oameni ar putea fi disponibil în doi ani

O mamă ascultă inima fiului ei decedat în pieptul femeii către care a fost donată

Primul copil născut în urma unui transplant de uter. Câteva implicaţii etice

Prima vertebră imprimată 3D implantată unui băiețel

Transplanturile fecale salvează vieţi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger