Primul terminal de aeroport din lume pentru animale

2

Amenajarea unui terminal de aeroport pentru animale este, fără îndoială, o soluţie pentru o aşa-numită problemă a lumii întâi, de care nu se izbesc decât locuitării cu dare de mână ai ţărilor dezvoltate. Pentru aceştia, aeroportul John F. Kennedy din New York pregăteşte un terminal prevăzut cu o piscină în formă de os, un salon de “pedichiură” pentru animale şi mai multe televizoare. Costul întregului proiect se ridică la 48 de milioane de dolari.

Terminalul de lux le va putea găzdui pe cele circa 70.000 de animale care tranzitează anual aeroportul, fie că e vorba de animale domestice, păsări sau animale de companie. Botezat The ARK, desigur, după Arca lui Noe, terminalul va avea o suprafaţă de peste 54.000 de metri pătraţi, unde animalele se vor putea delecta în timpul aşteptării, şi va fi prevăzut şi cu un centru de carantină. Arca va fi dotată cu cuşti prevăzute cu sistem de climatizare automat, cu duşuri pentru cai şi vaci, şi va găzdui un hotel pentru câini. Chiar dacă şi pinguinii vor putea fi cazaţi în condiţii propice, câinii, cei mai frecvenţi pasageri din lumea animală, sunt fără îndoială privilegiaţi. Noua construcţie va cuprinde, pe lângă pisicină, şi un centru de spa pentru câini şi un centru de relaxare, unde vor putea beneficia de masaj, un salon de “pedichiură” şi o cameră prevăzute cu plasme TV. O cameră de hotel pentru un căţel poate costa şi 100 de dolari pe noapte.

 

3048832-slide-s-4-check-out-the-worlds-first-airport-terminal-for-pets

 

Primul terminal pentru animale va fi construit în locul unui terminal nefinalizat, demolat între timp. Proiectul a fost realizat în colaborare cu veterinari şi diverşi consultaţi, pentru a minimaliza stresul de care au parte animalele călătoare. Specialiştii au găsit chiar şi o soluţie pentru o mai uşoară curăţare a excrementelor: o podea uşor înclinată, care permite transferarea fecalelor într-un container special.

Sursa: FastCoexist

Puteţi citi şi:

FOTO Viaţa într-un sanctuar pentru pui de cangur orfani

FOTO Cel mai mare sanctuar pentru pisici din lume


2 comentarii

  1. Eu nu spun ca animalele nu ar trebui respectate dar atat timp cat oameni si/sau animale mor de foame sa cheltui o suma atat de mare pentru moftul oamenilor cu bani mi se pare unul dintre lucrurile care dovedesc orgoliul prostesc si lacomia fara margini.

  2. ….si cand te gandesti ca exista atatea suflete de copii sarmani care nu au acces nici macar apa curenta….mancare….educatie….afectiune….

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger