Primul sutien prietenos cu mediul a fost lansat pe piaţă

1

Primul pas în industria modei a fost făcut spre un viitor mai verde. Sutienul neutru din punct de vedere al carbonului, realizat într-o fabrică alimentată cu energie solară, a fost lansat pe piaţă.

Sutienul Marks and Spencer, care va fi disponibil online, a fost realizat într-o fabrică eco din Sri Lanka unde consumul de energie a fost redus la o treime prin înlocuirea becurilor cu unele economice şi alimentarea cu electricitate din energie solară.

Restul de dioxid de carbon produs prin realizarea sutienului va fi compensat prin plantarea a 6.000 de copaci în fiecare an. Copacii vor fi specii native din Sri Lanka, favorizând, astfel, viaţa sălbatică. În plus o parte dintre aceştia vor fi copaci fructiferi, asigurând un venit locuitorilor.

Carbon Trust Footprinting Certification Company a calculat carbonul folosit în realizarea sutienului şi va monitoriza programul Marks and Spencer de compensare pentru a se asigura că toate emisiile sunt reduse.

“Nu vrem ca produsele prietenoase cu mediu să rămână uitate într-un colţ, trebuie să facem toate produsele mai prietenoase cu mediul”, a spus Mike Barry, reprezentant al companiei care a anunţat că va produce şi mai multe articole de îmbrăcăminte neutre din punct de vedere al carbonului în viitor.

Foto: Reuters

Sursa: The Telegraph

Cititi si:

O moda perversa: sutienul push-up pentru fetite

64.000 de copaci plantati in 15 minute

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Bio/Eco sau invers - Pagina 11 - Forum Sport365

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger