Primul recensământ planetar: Peste 50 de miliarde de planete în Calea Lactee

0

Primul recensământ al planetelor din galaxia noastră arată că ar exista 50 de miliarde de planete în Calea Lactee. Aproximativ 500 de milioane dintre ele se află în aşa-zisa zonă Goldilocks, unde climatul nu este nici prea cald, nici prea rece şi unde ar putea exista viaţă.

Numerele au fost extrapolate din rezultatele iniţiale ale telescopului Kepler al NASA, la doi ani de la începutul misiunii de trei ani şi jumătate care costă 600 de milioane de dolari.

Cercetătorul şef William Borucki spune că oamenii de ştiinţă au luat numărul planetelor pe care le-au găsit în primul an de cercetare a unei părţi mici a cerului şi au estimat cât de posibil este ca stelele să aibă planete. Telescopul Kepler observă planetele trecând între Pământ şi stelele pe care le orbitează.

Până acum, Kepler a găsit 1.235 de planete, 54 dintre acestea în zona Goldilocks. Obiectivul telescopului nu este să examineze lumi individuale, ci să le dea astronomilor o estimare a numărului planetelor, mai ales al celor locuibile, care se găsesc în galaxia noastră.

Borucki estimează că una din două stele are planete şi una din 200 de stele are planete în zone locuibile. Cifrele anunţate sunt cele minime, întrucât fiecare stea poate avea mai mult de o planetă, iar Kepler nu a ajuns să vadă planetele care sunt mai îndepărtate de stea.

De exemplu, dacă telescopul s-ar afla la 1.000 de ani lumină de Pământ şi ar studia Soarele şi ar observa planeta Venus trecând, ar exista doar o şansă din opt să fie văzut şi Pământul, spun astronomii.
Pentru a obţine estimarea pentru numărul total al planetelor, cercetătorii au folosit frecvenţa observată anterior şi au aplicat-o numărului de stele din Calea Lactee.

Timp de mulţi ani, cercetătorii au considerat că există 100 de miliarde de stele în Calea Lactee, dar, anul trecut, un cercetător de la Universitatea Yale a descoperit că numărul este mai aproape de 300 de miliarde.
Şi asta e valabil doar pentru galaxia noastră, dar cercetătorii estimează că există aproximativ 100 de miliarde de galaxii.

Citiți și:

Infertilitatea va reduce șansele colonizării spațiului cosmic

Un telescop NASA a depistat 54 de planete prielnice vieții

Astronomii au descoperit cea mai veche galaxie din Univers

VIDEO. A fost descoperită cea mai mare gaură neagră care poate înghiţi întregul sistem solar

Foto: boltron-

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger