Primul Oscar pentru un film finanțat prin Kickstarter

0

Puterea internetului și a crowdfunding-ului pe care acesta îl găzduiește și-a spus cuvântul: pentru prima oară în istorie, un film finanțat prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter, scrie Mashable. E vorba de Inocente, povestea unei fete de 15 ani din California care renunță la visul de a deveni artistă, care a câștigat, duminică, statueta de aur pentru cel mai bun documentar scurt.

 

 

Având în spate 294 de susținători, filmul a adunat 52.527 de dolari pe pagina sa de Kickstarter în perioada iunie-iulie 2012. Potrivit co-regizorului Seth Fine, banii respectivi au acoperit o bună parte din film și au ajutat echipa de filmare în etapa de post-producție.

Crowdfunding-ul, mai spune Fine, e un instrument util în special pentru realizatorii de documentare, iar Inocente nu e singurul film participant la Oscar care s-a bucurat de sprijinul utilizatorilo Kickstarter. Deși Hollywood-ul este celebru pentru producțiile sale cu buget uriaș, filmele Kings Point și Buzkashi Boys s-au bucurat și ele de ajutorul financiar venit prin platforma de crowdfunding. Până acum, cu tot cu cele trei din ediția de anul acesta, șase producții finanțate prin Kickstarter au fost nominalizate la Oscar în istoria decernării premiilor. Celelalte sunt Incident in New BaghdadSun Come Up și The Barber of Birmingham.

 

 

Puteți citi despre crowdfundingul din România:

e-Cooperativa românească de creație


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger