Primul oraş subacvatic al lumii ar putea fi construit în câteva decenii

0

După doi ani de planificare şi proiectare, compania japoneză Shimizu Corporation a dezvăluit planurile pentru construcţia primului oraş subacvatic al lumii, un proiect care ar putea deveni realitate în doar câteva decenii, potrivit estimărilor designerilor săi. Costurile acestei construcţii s-ar ridica, estimativ, la 26 de miliarde de dolari.

 

 

Oraşul subacvatic (numit “Ocean Spiral“) este o Atlantidă futuristă, care va fi alimentată cu energie regenerabilă, promite compania Shimizu. Un capăt al oraşului va putea pluti la suprafaţa apei, protejat de o sferă uriaşă, care va îmbrăca şi restul oraşului, aflat sub apă. Spaţiul ar putea găzdui până la 5.000 de rezidenţi, cu tot cu facilităţi pentru muncă, sport, petrecerea timpului liber. Întreaga construcţie va putea coborî în adâncuri pe o spirală lungă de aproximativ 15 kilometri, dacă vremea la suprafaţă este neprielnică. Această spirală care traversează oraşul va fi conectată la o unitate de cercetare, care va căuta, pe fundul apelor, metale preţioase şi care va genera energie pentru oraş, cu ajutorul diferenţelor de temperatură din ocean.

 

stire 25 nov oras 2

stire 25 nov oras 3

 

“Vorbim doar de nişte schiţe, în prezent, dar dorim să dezvoltăm tehnologia necesară, care ne va permite să construim acest spaţiu perfect locuibil sub apă”, a declarat Masataka Noguchi, purtătorul de cuvânt al companiei Shimizu pentru Wall Street Journal. Apa potabilă pentru oraş va fi obţinută cu ajutorul presiunii hidraulice şi, în jurul structurii, ar urma să plutească pescării. Totodată, pentru transformarea dioxidul de carbon în energie, compania propune colectarea energiei produse de microorganismele din apă. Designul oraşului subacvatic a fost realizat în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Tokyo, de la Agenţia Japoneză a Ştiinţelor şi Tehnologiei Marine şi Terestre şi de la Agenţia de Cercetare a Pescuitului. Compania Shimizu estimează că tehnologia necesară construcţiei proiectului “Ocean Spiral” ar putea exista până în anul 2030.

 

stire 25 nov oras 6

stire 25 nov oras 5

stire 25 nov oras 7

 

Mai multe detalii: Shimizu Corporation

 

Sursa: Wall Street Journal

Foto: Shimizu Corporation

 

Puteţi citi şi:

Japonia realizează primele teste publice cu trenul pe levitaţie magnetică

Japonia vrea să construiască un lift spaţial până în anul 2050

Un japonez a transformat o fostă fabrică Sony în cea mai mare fermă de interior din lume

Japonia vrea să construiască o fermă solară în spaţiul cosmic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger