Primul loc de picnic amenajat în cadrul proiectului Omul REînverzește locul!

0

Prima acțiune de ecologizare din cadrul proiectului “Omul REînverzește locul” al Asociației Salvați Dunărea și Delta a avut loc în județul Bihor, pe Valea Iadului. Peste 40 de voluntari au strâns peste o tonă de deșeuri și au amenajat un loc de picnic.

 

Valea Iadului_1

Valea Iadului, o renumită zonă turistică din județul Bihor (și locul unui binecunoscut izvor de apă potabilă pentru locuitorii județului), a revenit la viață cu sprijinul comunității locale, al voluntarilor Asociației pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului Bihor – ADDEPT și a Primăriei comunei Bulz. Participanții acțiunii au curățat zona, s-au amplasat containere pentru deșeuri, s-au amenajat patru vetre de foc și au fost montate panouri cu mesaje de conștientizare privind necesitatea păstrării mediului curat. De asemenea, a fost amenajat un loc de parcare și a fost montat un foișor.

Proiectul a primit finanțare în valoare de 1.000 de euro în cadrul programului Omul REînverzește locul! și a fost selectat de public și de personalul asociaților partenere în urma unui proces on-line de votare.

Înscrierile pentru concursul Omul REînverzește locul! continuă până pe data de 31 octombrie. În cadrul proiectului, vor fi sprijinite 20 de activități de igienizare si amenajare a unui spațiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat și își așteaptă o a doua șansă. Cei care vor reuși să convingă prin determinare și plan de organizare vor fi desemnaţi câștigători și vor primi materiale necesare implementării proiectului, în valoare de 1.000 EU.

Înscrierea proiectelor se va putea face prin intermediul aplicației Omul REînverzește locul! și prin aplicația de mobil Green Touch, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger