Primul laptop imprimat 3D din lume, o campanie de crowdfunding de mare succes

0

Pi-Top Raspberry este proiectul care propune, pentru prima dată de la apariţia tehnologiei imprimării 3D, tipărirea unui laptop funcţional prin această metodă. Proiectul învaţă oamenii cum să îşi creeze singuri placa de bază şi alte componente hardware ale laptopului.

 

 

Echipa care a creat proiectul a lansat o campanie de crowdfunding pe platforma de profil Indiegogo, în urmă cu două săptămâni, sperând să câştige, din donaţii, suma de 80.000 de dolari, necesară pentru a pune proiectul în practică. Interesul public pentru proiect a fost atât de mare, încât s-au strâns 116.000 de dolari în total care să susţină apariţia primului laptop imprimat 3D din lume.

 

stire 4 nov laptop 2

 

Pi-Top oferă un kit complet care să poată fi folosit acasă de orice utilizator al unei imprimante 3D. Toate componentele pot fi tipărite astfel, iar informaţiile oferite de acest kit sunt preţioase şi pe viitor celor care, poate, vor să dezvolte proiecte individuale de acelaşi fel. Designul laptopului imprimat 3D este “open source” şi foarte practic. Toţi cei care au donat bani pentru proiect în prima zi a lansării campaniei de crowdfunding vor primi un bonus, faţă de ceilalţi participanţi.

 

Mai multe detalii: Pi-Top Raspberry Pi laptop

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Prima grădină creată cu ajutorul imprimării 3D

Un japonez va face închisoare pentru imprimare 3D de arme

Case din saci cu pământ, ridicate cu ajutorul imprimării 3D

Un nou succes al bio-imprimării 3D: vasele de sânge


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger